ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Zašto treba kupiti baš HTC One M9?

One M9 model koji je dizajnirala i plasirala na tržište tajvanska kompanije HTC u trenutku pojavljivanja izaziva burne reakcije i od samog početka počinju da ga upoređuju sa drugim premuim telefonima. One M9 je upoređivan sa nekim od modela konkurencije iz južnokorejske kompanije pa se i kompletno prihvatanje ovog modela u početku svodilo na upoređivanje HTC-a sa Samsungom.

Nećemo se baviti upoređivanjem ove 2 kompanije već isticanjem kvalitetnih mogućnosti i opcija koje biste dobili ukoliko se odlučite za kupovinu HTC One M9 modela.

Kućište kod ovog modela je u potpunosti izrađeno od metala i bez obzira na to telefon je težak svega 157 grama. I na njegovim precizno izbrušenim metalnim ivicama imamo još i lepo uklopljenu kameru, stereo zvučnike, slot za SIM karticu, dugmiće za zvuk, 3.5 mm konektor kao i micro USB ulaz za punjenje baterije.

Operativni sistem

Telefona je prilikom prvog predstavljanja pokretao Android 5.0 Lollipop operativni sistem zajedno sa HTC Sense 7 korisničkim interfejsom. Kako se svakodnevno radi na unapređivanju operativnog sistema, tako je danas HTC prilagođen i na ovom modelu je dostupan i najnoviji Android 7.0 Nougat.

Procesor i memorija

HTC One M9 je pored brzog operativnog sistema unapredio i procesor ( 1.5GHz quad-core (Cortex-A53) i Quad 2 GHz (Cortex-A57)) koji u sebi sadrži čak 8 jezgra koji će vam u kombinaciji sa RAM memorijom od 3 GB omogućiti da na ovom telefonu radite i najzahtevnije radnje. Recimo, u pozadini možete koristiti i do 10 aplikacija i uz to još i surfovati internetom, slušati muziku ili igrati igrice.

Ako ste jedan od onih koji dok čekaju u redu igraju igrice, znajte da na One M9 modelu možete igrati i najzahtevnije igrice za mobilne telefone pošto je za grafiku odabran čip  Adreno 530, čip poslednje generacije koji ima vrhunske performanse.

Displej

U skladu sa igranjem igrica, treba spomenuti i rezoluciju ekrana i gustinu piksela. Rezolucija je na visokom nivou kao i oštrina na modelu od 5” koja je sjajno uklopljena sa Full HD rezolucijom. Panel ekrana je prekriven Corning Gorilla Glass 4 tehnologijom te je preglednost na jako osvetljenim mestima veoma dobra, a grebanje ekrana je malo verovatno.

Kamera

HTC One M9 donosi drastičnu promenu kada je kamera u pitanju. Od senzora koji je imao 4 MP napravili su skok do čak 20 MP na zadnjoj kameri. Pored ovoga, ima i solidan otvor blende te se One M9 može pohvaliti velikim opsegom zbog kojeg dobijate kvalitetne fotografije jer što je veći otvor blende veća je i količina svetlosti koja prolazi kroz objektiv.

Fotografije su, uz korišćenje blica, odlične čak i ukoliko su fotografisane u mračnijim uslovima. Full HD video snimak uz mogućnost snimanja u 4K rezoluciji neće izneveriti one koji su ljubitelji oštrine i jarkih boja.

One M9 ima Dual tone LED blic koji se sastoji od 2 sijalice jedne “toplog” a druge “hladnog” osvetljenja. Kada fotografišete pokreću se obe sijalice u isto vreme što za rezultat ima prirodniji izgled vaših fotografija.

Prednja kamera iznosi 4 MP i takođe sadrži veći otvor blende i 1080p kvalitet fotografije ali i HDR tehniku koja omogućava prikaz većeg opsega svetla. UltraPixel tehnologija se pobrinula za sve one fotografije ili selfije fotografisane prednjom kamerom koje nastaju u okruženju sa slabijim osvetljenjem.

Jedna od novosti uneta u softver HTC One M9 jeste Eye experience softver koji će omogućiti superiornije praćenje lica (kamera sada može da prati i do 4 lica istovremeno), mogućnost fotografisanja prednjom i zadnjom kamerom istovremeno, ali i fotografisanje selfija koristeći glas.

Baterija

Da bi sve do sada navedeno funkcionisalo što duže, zadužena je baterija jačine 2840 mAh koja i pri zahtevnijem korišćenju može izdržati oko 2 dana. Kako Android operativni sistem ima opciju “Power safer”, opcija će se automatski uključiti kada baterija padne ispod 20%. Ako vam to nije dovoljno, možete se odlučiti za još jednu, ekstremniju varijantu, “Extra energy saver” i u tom slučaju možete koristiti samo osnovne funkcije.

Ali opet ako vam se skroz isprazni baterija a poneli ste punjač i u blizini pronašli utičnicu, baterija će biti puna 100% za malo više od sat vremena.

Još nešto što postoji na HTC One M9 modelu jesu “BoomSound stereo” zvučnici koji su smešteni oko ekrana. Ovaj model u sebi ima ugrađenu i BoomSound tehnologiju koja omogućava i kristalno čist zvuk iz zvučnika.

Interna memorija One M9 iznosi 32 GB sa mogućnošću nadogradnje preko microSD kartice do čak 256 GB. Uz to, dobijate i dodatnih 100 GB na Google Drive koje možete koristiti besplatno do 2 godine.

Mobilnisvet.rs

HTC Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Šta je novo kod LG G4?
Sledeći članak
Šta još karakteriše ZTE Blade G pored uravnoteženih performansi?
test