ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

XIAOMI

Prikaz 1–48 od 2103 rezultata

Zašto da se odlučim za Xiaomi koji je nov na tržištu umesto nečega dobro poznatog?

Pitanje postavljeno sa razlogom. Ako ste navikli na određeni kvaliet i na određeni brend telefona biće vas teško uveriti da probate nešto drugo kao što je Xiaomi. Ali pokušaćemo.

Smatramo da je važno da se upoznamo sa prvobitnim idejama kompanije kao i sa tim na osnovu čega su kompaniji dali baš ovo ime. Kad pogledamo naziv, prvo nam je na pameti, kako se ovo izgovara? Xiaomi se na našem jeziku izgovara šaomi a kada se prevede sa kineskog na engleski znači „proso“. Kakve veze sad proso ima sa telefonima?

Osnivač kaže da postoji više značenja naziva pored prosa i pirinča. Xiao u nazivu je deo budističkog koncepta koje govori da je „jedno zrno pirinča koje ima Budista veliko kao planina“. Na taj način kompanija poručuje da počinje da radi od malih stvari, umesto da odmah žudi za savršenstvom. Akronim MI simbolizuje mobilni internet ali i Mission Imposible, ukazujući na sve prepreke koje moraju prelaziti.

U odnosu na ostale mobilne telefone koji su danas zastupljeni na tržištu, Xiaomi je definitivno najmlađi. Osnovan je pre nešto više od 6 godina ali se odmah nakon osnivanja aktivira. Nakon samo nekoliko meseci na tržište izbacuje prvi model pametnog telefona i to sa Android platformom ali sa malim podsećanjem na Samsung i iPhone.

U početku, Xiaomi je svoje tržište ograničio samo na Kinu ali je nakon nekoliko godina rešio da se oproba i u svetu. Korak ka svetu je pored telefona napravio zajedno sa phabletom, kombinacijom telefona i tableta koje smo sretali kod drugih poizvođača, poznatijim kao HongMi note.

Nakon toga, Xiaomi počinje sa prozvodnjom i distibucijum sportskih / akcionih kamera YI. U pitanju je kamera namenjenja snimanju aktivnosti na otvorenom prostoru, a radi se o alternativi skupim GoPro kamerama.

Još jednom pitanje, po čemu je Xiaomi poseban. Za neke prosečne standarde nudi FULL HD displej, pouzdan Wi-Fi prijemik, brz procesor, odličnu kameru, Android operativni sistem, jaku bateriju. Ono što je posebno dobro je to što je cena daleko niža nego kod poznatijih konkurenata.

Xiaomi mnogi nazivaju i kineskim Apple-om i predviđa se da će biti jedan od vladara sveta pametnih telefona među Android tržištem.