ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Šta je novo kod LG G4?

Još jedna južnokorejska kompanija koja nas svojim inovacijama svakodnevno podseća da je slogan ove kompanije, Life’s good u potpunosti opravdan. LG electronics radi na razvijanju novih modela telefona sa Android platformom i tako dovodi do postepene evolucije među telefonima ove kompanije, ali i do konkurencije ostalim premium telefonima na tržištu.

U ovom slučaju, pod evolucija svakako mislimo na razvijanje novog LG G4 modela u odnosu na svog prethodnika.

LG G4 se izdvaja od većine drugih telefona po svom dizajnu, bateriji koje može da se izvadi, po mogućstvu proširivanja memorije ali i još po mnogo čemu.

Kada kažemo da je drugačiji po dizajnu zapravo mislimo na zadnji deo telefona koji je drugačiji od bilo čega na tržištu. Kod ovog modela možete izabrati plastičnu masku sa 3D dijamantskim šablonom u keramičkoj beloj, metalik sivoj i sjajno zlatnoj boji. Ali ako vam možda više odgovara plastična maska obložena kožom koja po sredini ima dekorativni šav kod LG G4 je to moguće. Ako se odlučite za kožu, možete izabrati čak 6 različitih boja: braon, crnu, bordo, svetlo plavu, sivu i žutu.

Moderan i elegantan izgled LG G4 je, moglo bi se reći, pravo osveženje u odnosu na klasična metalna kućišta kod većine telefona. Ovaj model odlikuje Slim Arc dizajn koji prati liniju uređaja, naglašenu blago zakrivljenim ekranom što omogućava prijatniji osećaj držanja u ruci ali i sprečava oštećenja telefona pri padu.

Na ovom telefonu ekran je veličine 5,5” sa velikom rezolucijom za koju LG tvrdi da će obezbediti bolji kontrast, preciznost boja i energentsku efikasnost. Procesor koji pokreće telefon, šesto-jezgrani Snapdragon 808 sa 3 GB RAM memorije obezbediće vam bezbedno korišćenje telefona ali i brzo pokretanje vaših aplikacija.

LG G4 model sadrži u sebi bateriju od 3000 mAh što se retko viđa na pametnim telefonima. Kompanija LG garantuje da u kombinaciji jakog procesora i ove baterije telefon aktivno možete koristiti u toku celog dana. Ono što su prednosti kod baterije na ovom modelu jeste i to što baterija može da se izvadi ali i što podržava brzo punjenje. Jedino što adapter za brzo punjenje ne spada u redovan paket već se kupuje posebno.

Ovaj telefon u sebi sadrži i 32 GB interne memorija sa mogućnošću nadogradnje microSD memorijskom karticom do čak 2 TB (2000 GB).

Kako su telefoni svakodnevno prisutni u svačijem životu tako je pored trajanja baterije i prostora za skladištenje, za većinu korisnika važna i kamera. LG G4 poseduje kameru od 16 MP sa velikim otvorom blende što omogućava senzoru da primi 80% više svetlosti i tako kreira savršene fotografije. Pored poboljšane kamere na ovom modelu je rešen i problem lošeg osvetljenja zahvaljujući optičkom stabilizatoru slike.

Manual mode režim rada omogućava vam da kreirate fotografije ravne profesionalnim fotografijama jer ste u mogućnosti da kontrolišete fokus, brzinu okidanja, osvetljenje, ekspoziciju i balans bele boje. Radi lakše obrade, bez gubitaka i najsitnijih detalja, pored JPEG formata fotografije je moguće čuvati i u RAW formatu.

Unapređena kamera upotpunjena je i Color Sprectrum senzorom (CSS) koji poboljšava preciznost boje detaljnim čitanjem pozadinskog svetla i infracrvenih zraka koji se reflektuju od objekta kako bi podesio balans bele boje i boje blica i na taj način kreirao realne i živopisne fotografije. Uz pomoć ovog senzora, crvena boja više nikada neće biti narandžasta i bela neće imati primese žute.

LG G6 – konačno se pojavile fotografije

Za one koji vole da se sami fotografišu, prednja kamera od 8 MP omogućava pravljenje oštrih portreta sa mnoštvom detalja dok postoji i opcija koja omogućava nastanak 4 fotografije sa vremenskim razmakom od 2 sekunde.

LG G4 se isporučuje sa operativnim sistemom Android 5.1 Lollipop sa, kako smo već naveli, dosta dodataka kao što je softver kamere ali i mogućnost da vidite svoja obaveštenja čak i kada je displej isključen prostim povlačenjem prsta preko ekrana. Android svakodnevni radi na unapređivanju pa samim tim od Lollipop-a do Marshmallow-a 6.0 dolazite jednostvanim ažuriranjem operativnog sistema.

G4 je prilagođen korisnicima i njihovim potrebama i nudi još i:

  • opciju Quick Shot uz pomoć koje kreirate fotografije bez pokretanja aplikacije za kameru već duplim pritiskom pozadinskog Rear Key dugmeta dok je ekran isključen;
  • novu galeriju za fotografije za brz pregled čak i na hiljade fotografija, a The Memories automatski organizuje fotografije i video zapise na osnovu mesta i vremena kreiranja;
  • Event Pocket gde možete kreirati objedinjeni kalendar, ubacivanjem sastanaka i obaveza iz drugih kalendara kao i sa društvenih mreža;
  • Smart Notice opciju koja je unapređena i pruža personalizovana obaveštenja o vremenu i putovanjima zahvaljujući analizi navika korisnika što omogućuje korisniku da upućuje lične poruke kao što su npr. “Ne zaboravi da poneseš kišobran”;
  • Quick Help nudi odgovore na sva pitanja vezana za opcije i rad LG G4 uređaja i pomoći če vam prilikom podešavanja telefona a može čak i da vam zakaže razgovor sa korisničkim servisom.

Novo kod LG G4 modela je i to što je kompanija LG ostvarila saradnju sa kompanijom Google i tako korisnicima omogućava korišćenje Google Drive sa dodatnih 100 GB za čuvanje podataka.

Mobilnisvet.rs

LG Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Kakva je Microsoft Lumia 640?
Sledeći članak
Zašto treba kupiti baš HTC One M9?
test