ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Kakva je Microsoft Lumia 640?

Prvobitni cilj kompanije Microsoft mobile bila je da na tržište plasira telefone koji su pre svega pristupačni. Ali pored pristupačnosti, iz kompanije Microsft mobile kažu da se nikad ne zna kada ćete doći do sledeće sjajne ideje i da zato treba da budete spremni da uhvatite svoju kreativnost sa telefonom kao što je Lumia 640. Sa Lumia 640 ste sigurni jer sadrži sve što je potrebno da biste inspiraciju pretvorili u akciju.

NEKE OSNOVNE KARAKTERISTIKE MICROSOFT LUMIA 640 MODELA SU AMOLED EKRAN OD 5“, KOJI JE ZAŠTIĆEN GORILLA GLASS 3 I IMA POBOLJŠANU ČITLJIVOST NA SUNCU. RADNA MEMORIJA IZNOSI 1 GB, BATERIJA JE JAČINE 2500 MAH (ŠTO JE OKO 20 SATI RAZGOVORA) I SVE TO POKREĆE QUAD-CORE SNAPDRAGON PROCESOR. LUMIA 640 JE DOSTUPNA SA JEDNOM ILI DVE SIM KARTICE KAO I U 3G ILI 4G LTE VERZIJI.

Zadnja kamera je od 8 MP sa izuzetnim kvalitetom slike, kao i LED blicem i auto fokusom. Prednja kamera iako ne sadrži veliki broj piksela orijentisana je tako da ćete prilikom fotografisanja ili razgovara preko skype-a imati jasnu sliku.

Sve fotografije možete čuvati u okviru 8 GB interne memorije ugrađene u telefon sa mogućnošću nadogradnje preko microSD kartice do čak 128 GB. Ali, Lumia 640 nudi još i OneDrive cloud veličine 30 GB. Pored čuvanja, ova aplikacija vam nudi i opcije za ulepšavanje fotografija kao i za uklanjanje nepravilnosti poput crvenila u očima.

Kada je ovaj model prvi put predstavljen, u sebi je imao Windows 8.1 operativni sistem. Odmah nakon predstavljanja objavljeno je da će operativni sistem na Lumia 640 moći da se nadogradi na Windows 10. A nadogradnja na noviji tip operativnog sistema donela je i mnoge poboljšane opcije.

JEDNA OD IZUZETNIH OPCIJA KOJU ĆETE IMATI NA OVOM TELEFONU JESTE KORTANA, VAŠ LIČNI ASISTENT. OD NJE ĆETE DOBIJATI INFORMACIJE OD TOGA GDE JE GUŽVA U SAOBRAĆAJU DO TOGA DA TREBA MAMI DA KUPITE POKLON ZA ROĐENDAN. UVEK JE DOSTUPNA I SPREMNA ZA RAD. ALI NARAVNO, KORISNIK JE TAJ KOJI IMA POTPUNU KONTROLU O TOME KOLIKO ĆE KORTANA ZNATI O NJEMU.

Na Lumia 640 imate i već unapred instaliran Office. Kada se operativni sistem nadogradi na Windows 10 sve vaše omiljene Office aplikacije su poboljšane. Tako su Word, Excel i Power point prilagođeni touch tehnologiji ali i veličini ekrana na kom se pokreću. Ukoliko uporedo sa Office-om koristite i OneDrive svi vaši dokumenti mogu biti sinhronizovani na svim uređajima koje koristite i  telefonu, kompjuteru ili tabletu.

Početni ekran možete sami podesiti kako vam najviše odgovara. Tako ćete na svojim „živim“ pločicama imati sve one aplikacije koje najčešće koristite. Uz Action center sva svoja obaveštenja ćete imati na jednom mestu. Možete čak i da prilagodite početni ekran tako što ćete staviti pozadinsku sliku koju vi želite.

Ono što budući korisnici treba da znaju ukoliko uzmu u razmatranje ovaj telefon jeste činjenica da je Microsoft poboljšao Lumia telefona koje je ranije pravila Nokia i to ih prilagodila baš po meri korisnika. Lumia 640 je povoljna, dostupna skoro svima, ima dobar hardver i sve opcije koje su potrebne i mladim ali i poslovnim ljudima.

Zašto se odlučiti za Lumia 535?

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Recenzije
Prethodni članak
Zašto se za Huawei P8 tvrdi da je telefon koji „ima sve“?
Sledeći članak
Šta je novo kod LG G4?
test