ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Samsung Galaxy S9 će imati skener otiska prsta u ekranu

Jedna od novina u tehnologiji o kojoj se dosta pisalo, i koja se možda najviše čekala je senzor otiska prsta u ekranu telefona. Nažalost ni jedan flagship uređaj se nije pojavio na tržištu sa ovom opcijom.

Prvo su se pojavile informacije kako će ovu opciju prvi imati Galaxy S8/S8+ model međutim kada se uređaj pojavio korisnici su bili razočarani, ne samo da se skener nalazi sa zadnje strane uređaja, već mu je i pozicija bila poprilično nezgodna za korišćenje.

Samsung Galaxy S9 i S9+ imaće još brži skener irisa oka

Ubrzo nako toga počela su nagađanja, da li će ovu opciju prvi imati Note 8 ili iPhone X, međutim ni jedan od navedenih uređaja je ne poseduje. Apple je kasnije izjavio da je kompanija od samog početka razvijanja modela iPhone X bila fokusirana na Face ID a ne na skener otiska prsta.

Razni analitičari su zatim počeli da navode Note 9 kao uređaj koji će se prvi pojaviti sa ovom opcijom, međutim Synpatics ih je sada sve demantovao. Synpatics je dao izjavu kako je napravljen skener sa nazivom Clear ID FS9500 koji će se ugrađivati u staklo novih ekrana. Takođe u izjavi ja navedeno da je masovna proizvodnja skenera već počela i da će se skeneri nalaziti u modelima top 5 proizvođača.

Samsung Galaxy S9 će imati još bolji odnos ekrana i kućišta

Ova izjava nam možda ne bi otkrila mnogo da u nastavku izjave nije stajalo sledeće:

“Korisnici pametnih telefona preferiraju da se skener otiska prsta nalazi sa prednje strane uređaja, s brzim razvinjanjem OLED ekrana koji imaju jako tanke ivice, logično je da se skener otiska prsta nađe u samom ekranu.”

Dakle ova izjava nas jasno navodi da će Samsung Galaxy S9/S9+ biti među prvim uređajima koji će imati ovu opciju.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Leagoo S9 nadograđena kopija iPhone X modela
Sledeći članak
Nokia 6 (2018) pojavile se slike i specifikacija uređaja!
test