ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Koju boju iPhone 6s treba da izaberem?

Zamislite tu dilemu. Odlučite se da kupite baš neki od iPhone telefona. Istražite i shvatite da vam sve kod telefona odgovara ali jedna od glavih dilema vam je koju boju da izaberete? iPhone 6s jeste jedan od telefona koji vam nude najveći izbor različitih boja. Srebrnu, zlatnu, crnu, roze zlatnu ili popularno nazvanu „jet black“ odnosno crnu sa visokim sjajem.

Međutim, veliki izbor različitih boja svakako nije jedino što ovaj telefon nudi. iPhone 6s je sličnog dizajna kao i iPhone 6 ali sa poboljšanim hardverom uključujući i ojačano kućište, kameru od 12 MP i unapređen senzor za očitavanje otiska prsta. iPhone 6s uvodi i novu opciju hardvera 3D Touch koji omogućava brže upravljanje vašim aplikacijama ali i vašim obaveštenjima.

Iako na prvi pogled deluje da je iPhone 6s isti kao i iPhone 6 treba malo bolje pogledati. Kod iPhone 6s modela vidimo značajno poboljšano i ojačano kućište. Ovaj model ima 2 GB RAM memorije što je više od bilo kog prethodnika ali i poboljšanje opcije za otključavanje putem otiska prsta u odnosu na prethodnu verziju.

Kapacitet baterije je nešto slabiji nego kod drugih modela ali Apple ocenjuje da iPhone 6s ima prosečan vek trajanja baterije kao i prethodni modeli. Iako se to nije promovisalo kao nešto važno, iPhone 6s je otporan na vodu zbog promena u svom dizajnu i unutrašnjosti koja je obložena silikonom koji štiti telefon od eventulane izloženosti vodi.

Displej je iste veličine kao i kod prethodnika i iznosi 4.7“ sa tom razlikom da iPhone 6s ima opciju 3D Touch. Senzori su ugrađeni u pozadinsko svetlo koje meri čvrstinu korisnikovog dodira čime uređaj pravi razliku između normalnog i malo jačeg dodira ekrana. 3D Touch je kombinovan sa vibracijom koja korisniku na taj način daje povratnu informaciju.

Kamera je sada poboljšana i iznosi 12 MP sa zadnje strane kao i kamera od 5 MP sa prednje strane. Zadnja kamera može da snima video 4K kao i 1080p video u 60 ali i 120 frejmova u sekundi.

Kada je softver u pitanju, iPhone 6s dolazi sa operativnim sistemom iOS 9. Sam operativni sistem je usklađen sa novom 3D Touch opcijom koja vam omogućava prepoznavanje novih komandi kao što su pristupanje vašim najčešće korišćenim aplikacijama kao i vašim obaveštenjima. Takođe, kod ovog modela srećemo i “Retina flash” funkciju koja omogućava da vam svetlo ekrana bude blic prilikom fotografisanja prednjom kamerom dok opcija “Live photos” uz svako vaše fotografisanje snima kratak video.

Kako mobilne mreže u Srbiji već neko vreme podržavaju 4G mobilni prenos podataka, tako ćete u potpunosti moći to da iskoristite na ovom telefonu. Korisnici ovog telefona kažu da uz pomoć 4G uspevaju da aplouduju video na youtube i do 2 puta brže nego ranije.

Nakon svega navedenog, vratimo se na pitanje sa početka. Kada znate da je pred vama jedan od boljih pametnih telefona proizvedenih na svetskom tržištu imate sreće da vam je glavna dilema boja telefona.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Recenzije
Prethodni članak
Šta sve može Microsoft Lumia 950 u odnosu na konkurenciju?
Sledeći članak
Koja karakteristika se izdvaja kod Samsung Galaxy Note 5?
test