ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Šta sve može Microsoft Lumia 950 u odnosu na konkurenciju?

Microsoft je model Lumia 950 plasirao na tržište otprilike u isto vreme kada su i mnoge druge svetske kompanije na tržište plasirale svoje premium telefone. Iako je konkurencija na tržištu jaka, Microsoft Lumia 950 uspeva da se izbori sa izazovima i da bude rame uz rame sa konkurencijom.

NA POČETKU SVAKAKO TREBA REĆI DA SE MICROSOFT LUMIA 950 RAZLIKUJE OD KONKURENATA PO OPERATIVNOM SISTEMU. NA OVOM MODELU JE WINDOWS 10 OPERATIVNI SISTEM KOJI OMOGUĆAVA KORISNICIMA DA SVOJ TELEFON KORISTE KAO PRENOSNI RAČUNAR.

Čak i da koriste Microsoft Office paket isto kao na svom računaru.

Windows 10 je univerzalna platforma i kao takva omogućava rad univerzalnih aplikacija na velikom broju uređaja pa čak i na mobilnom telefonu. Niz univerzalnih aplikacija prilagođava interfejs uređaju na kojem se nalaze i vrlo jednostavno može da se kombinuje rad na dva uređaja (recimo mobilni telefon i laptop računar).

Microsoft Lumia 950 je dostupna u 2 veličine odnosno model sa oznakom 950 ima ekran od 5.2“ dok model sa oznakom 950 XL ima ekran veličine 5.7“. Oba ekrana su AMOLED, iste rezolucije, jedino što se razlikuje jeste tip Gorilla glass-a kojim je ekran zaštićen.

Pročitajte o prvom pametnom Nokia telefonu HMD kompanije

Procesor

Procesor na Microsoft Lumia 950 je Snapdragon 808 od 6 jezgra, što je prosečno u odnosu na konkurenciju ali i u odnosu na Lumia 950 XL koji ima procesor od 8 jezgra.  Radna memorija od 3 GB je i više nego zadovoljavajuća dok je interna memorija od 32 GB nadogradiva preko microSD kartice do čak 256 GB.

Nokia predstavila svoje uređaje na sajmu u Barseloni!

Baterija

Baterija je jačine 3000 mAh što znači da ćete je moći koristiti oko 18 sati aktivnog razgovora dok ste na 3G mreži ili do čak 288 sati ako vam je telefon u stanju potpunog mirovanja. Baterija podržava i brzo i bežično punjenje.

Ono što je isto na Lumia 950 i Lumia 950 XL a što je bolje u odnosu na neke modele konkurencije jeste zadnja kamera od 20 MP. Kamera uz veliku rezolucije ima OIS (optičku stabilizaciju slike), Carl Zeiss optiku, autofokus kao i trostruki LED blic pored softverskih opcija kao što su fotografisanje panorame i detektovanje lica. Prednja kamera iznosi 5 MP i podržava snimanje video kao i fotografisanje u 1080p.

Dodatne opcije

Dodatna opcija Continuum mode – jedna od opcija uvedena u Windows 10 u kojoj će se korisnički interfejs automatski prilagođavati u zavisnosti od situacije. Continuum mode vam omogućava i lakše povezivanje vašeg telefona na neki drugi uređaj.

Kako je opcija otključavanja telefona putem otiska prsta odavno prisutna na Lumia telefonima, tako je na Microsoft Lumia 950 uz novi Windows 10 i to unapređeno. Ukoliko ste zaboravili šifru za otključavanje telefona a recimo napolju je hladno i nosite rukavice pa ne možete koristiti otisak prsta, uz pomoć Windows Hello opcije telefon će automatski prepoznati vaše lice i tako ga otključati.

Lumia 950 još karakteriše i tečno hlađenje kućišta i unutrašnjih komponenti kako bi telefon uvek bio „ledeno hladan“ i na vrhu produktivnosti. Sadrži i 2 antene za najbolji mogući prijem signala na otvorenom ali i u podrumu. Glance ekran ne troši bateriju, a kada vam se žuri baterija vam može biti puna 50% za samo pola sata.

Pored svih navedenih karakteristika koje su ili slične ili u potpunosti drugačije u odnosu na konkurenciju, još jedna razlika je svakako cena. Ovaj model je duplo jeftiniji od nekih telefona konkurencije.

Nova Nokia 3310 dobar marketinški potez ili ne?

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Nokia 230 – telefon novije generacije koji dolazi sa klasičnom tastaturom
Sledeći članak
Koju boju iPhone 6s treba da izaberem?
test