ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Koja karakteristika se izdvaja kod Samsung Galaxy Note 5?

Za Samsung Galaxy Note 5 kažu da je jedan od najjačih telefona ikada proizveden od strane kompanije Samsung. Na početku treba odmah napomenuti da je jedna od glavnih karakteristika upravo veličina ekrana kod ovog telefona odnosno fableta (fablet – phablet je telefon koji se po dimenzijama ekrana nalazi između telefona i tableta).

GALAXY NOTE 5 IMA SLIČAN DIZAJN KAO I GALAXY S6 KOJEG KARAKTERIŠE METALNI OKVIR SA ZADNJOM STRANOM OD STAKLA ALI ZA RAZLIKU OD S6, NOTE 5 IMA ZAKRIVLJEN ZADNJI DEO. BOJE U KOJIMA JE NOTE 5 DOSTUPAN SU TAMNO PLAVA, BELA, ZLATNA I SREBRNA.

I ono što je važno kod ovog modela jeste da mesto na kom se nalazi S Pen olovka ima oprugu za lakše izbacivanje olovke. Olovka je smeštena u donjem desnom uglu telefona i dostupna je jednim laganim pritiskom. Čim izvučete olovku, na ekranu će se automatski pojaviti pozadina za pisanje što znači da ćete odmah moći da zapisujete vaše beleške.

Već je spomenuto da Note 5 ima ekran veći od standardnog kod većine telefena i iznosi 5.7”. Super AMOLED tip ekrana sa vrhunskom rezolucijom ali i procesorom koji pokreće sve što se dešava na ekranu. Procesor je tipa Exynos 7420 Octa koji ima 4 jezgra i koji spade u najbrže procesore na tržištu. Pored brzog procesora, Note 5 ima i izuzetnu radnu memoriju koja iznosi 4 GB.

Kada je u pitanju memorija za čuvanje podataka ona iznosi 32 ili 64 GB. Posebno Winter Edition Galaxy Note 5 rađeno prvobitno samo za Južnu Koreju sadržalo je memoriju od 128 GB. Ono što se navodi kao mana na ovom modelu je to što nema slot za microSD karticu pa samim tim nema ni mogućnost proširenja memorije.

Galaxy Note 5 dolazi sa Android 5.1.1 Lollipop operativnim sistemom koji ima mogućnost nadogradnje na 6.0.1 Marshmallow. Kako se svakodnevno radi na unapređivanju Android operativnog sistema, tako se planira da i na Note 5 bude dostupna nova verzija Android  7.1.1 Nougat.

Baterija koja obezbeđuje rad i procesoru i radnoj memoriji je jačine 3000 mAh i trajaće 22 sata ukoliko recimo razgovarate i da ste još uz razgovor na 3G mreži. Kada biste recimo na telefonu slušali samo muziku, baterija bi vam trajala oko 64 sata. Ono oko čeka ne treba brinuti jeste punjenje telefona jer Samsung Galaxy Note 5 dolazi sa Fast Charging opcijom, koja radi preko bežičnih kao i uobičajenih punjača.

OD ONIH ZANIMLJIVIH ALI I KORISNIH KARAKTERISTIKA TREBA OBRATITI PAŽNJU NA SKENER ZA OTISAK PRSTA KOJI SE NALAZI NA DUGMETU ZA POČETNI EKRAN. SADA JE KORISNICIMA OMOGUĆENO DA UZ POMOĆ SKENIRANJA OTISKA OTKLJUČAJU SVOJ TELEFON, KAO I DA SE ULOGUJU NA ODREĐENI SAJT ALI I DA OBAVE PLAĆANJE PREKO NOVE OPCIJE SAMSUNG PAY.

Korisnici ove opcije mogu svoj telefon da “pretvore” u novčanik jer mogu smestiti sve svoje kartice na jedno mesto. Tako da ako se desi da zaboravite novčanik, uz pomoć Samsung Pay-a možete plaćati bez problema (danas je i u većini prodajnih objekata u Srbiji podržana opcija plaćanja preko mobilnog telefona). Jednostavna je za korišćenje i pre svega u potpunosti osigurana i bezbedna.

Galaxy Note 5 ima zadnju kameru od 16 MP koja je poboljšana kako kada je u pitanju nastajanje fotografija tako i kada je u pitanju softver. Pored izuzetne optičke stabilizacije slike kamera snima video 2.160p rezolucije, podržava HDR i može da prenosi uživo 1.080p video snimke na YouTube. Svaka fotografija se može iskoristiti bez obzira na uslove u kojima je nastala jer su sve fotografie jasne i čiste.

Prednja kamera iznosi 5 MP takođe sa poboljšanim opcijama za snimanje posebno ukoliko je slabije osvetljenje. Dodati su i filteri za obradu fotografija koji će svaki zabeleženi selfi pretvoriti u predivnu uspomenu. Pored auto real-time HDR sve fotografije uslikane prednjom kamerom biće uslikane u pravom svetlu.

U odnosu na većinu prethodnih modela, kod kamere na Note 5 modelu postoji i opcija nazvana Action ready. Uz pomoć ove opcije, potrebno je manje od jedne sekunde da biste uslikali fotografiju u pravom trenutku.

Sve svoje podatke sa Galaxy Note 5 možete prebaciti na svoj laptop. Povezivanje telefona i laptopa ne može biti jednostavnija uz pomoć SideSync aplikacije. Čak i kada koristite laptop a pre toga ste ga povezali sa telefonom, možete sa njega odgovarati na poruke ali i dobijati podsetnike i upozorenja.

Samsung Galaxy S8, uređaj koji smo nestrpljivo čekali.

Postoji bezbroj načina da svoj Galaxy Note 5 ukrasite odnosno sačuvate od ogrebotina ili lomljenja stakla (za šta postoji mala verovatnoća da će se desiti s obzirom da ima Corning Gorilla Glass 4). Takođe, možete nabaviti i wireless punjač za brzo punjenje telefona kao i dodatnu bateriju za brzo punjenje koju možete nositi svuda sa sobom. Možete imati i dodatnu QWERTY tastaturu koju biste koristili za brže kucanje ali je i jednostavno odlužiti sa zadnje strane posebne maske koju dobijate uz tastaturu.

Mobilnisvet.rs

 

Proizvođači Recenzije Samsung
Prethodni članak
Koju boju iPhone 6s treba da izaberem?
Sledeći članak
luka-config
test