ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Koji su glavni aduti kod Samsung Galaxy J5 modela?

Južnokorejska kompanija Samsung je pre izvesnog vremena na tržište izbacila telefon koji ima dobre karakteristike, ali i izuzetno povoljnu cenu. Bez obzira na srednju klasu kao i na nižu cenu ovog modela, Galaxy J5 pomera granice. Kako bismo saznali šta sve Galaxy J5 može, upoznaćemo se sa specifikacijom i nekim karakteristikama ovog telefona.

Kod ovog modela prisutna je sada već standardna veličina ekrana od 5“. Samsung je u Galaxy seriju telefona uveo tip ekrana Super AMOLED (AMOLED ekrani se sastoje od tankog sloja organih polimera koji se upale prilikom dodavanja električne energije) koji je prisutan i na ovom modelu. Ekran je, takođe sada već standrardno, osetljiv na dodir jednim jedinim dugmetom koje je za početni ekran. Ono što nedostaje ovom modelu a mnogi koji su ranije koristili Samsung su navikli na to, jeste LED lampica u gornjem desnom uglu koja svetli ukoliko imate nepročitanu poruku ili propušten poziv.

Samsung Galaxy J5 POKREĆE SNAPDRAGON 410 ČIPSET KOJI UKLJUČUJE 64-BITNI, OSMOJEZGRANI PROCESOR. UZ OVAKAV PROCESOR NEĆE SE DEŠAVATI DA VAM APLIKACIJE KOČE (VRLO RETKO, I TO AKO OTVORITE VIŠE ZAHTEVNIJIH APLIKACIJA ISTOVREMENO). NEĆETE IMATI PROBLEMA PRILIKOM OTVARANJA IMENIKA ALI NI PRILIKOM REPRODUKCIJE SNIMAKA KOJI SU REZOLUCIJE 1080P ILI PRILIKOM IGRANJA NEKIH 3D IGRICA.

U skladu sa procesorom, tu je i Android 5.1.1 Lollipop operativni sistem sa mogućnošću nadogradnje na Android 6.0.1 Marshmallow. Pored dobro poznatog operativnog sistema, prisutna je i Samsung opcija TouchWiz (korisnički interfejs).

Pored prosecora za brzinu rada telefona zadužena je i radna memorija koja kod Galaxy J5 modela iznosi 1.5 GB. Kada govorimo o internoj memoriji, ona iznosi 8 GB sa mogućnošću nadogradnje preko microSD kartice do čak 256 GB. Ono što je dobro kod ovog modela jeste što vam je omogućeno da određeni broj aplikacija sa telefona prebacite na karticu.

Kako je sada kod većine telefona prisutna baterija koja ne može da se izvadi, kod Galaxy J5 modela je to moguće. Baterija je jačine 2.600 mAh i recimo ukoliko je punite u toku noći, bez ikakvih problema će izdržati ceo dan aktivnog korišćenja od jutra do mraka. Svakako da trajanje baterija zavisi od korišćenja aplikacija ali ne bi trebalo da vas izneveri i traje kraće od dana i po, pa čak i do 2, ukoliko ga manje koristite.

ALI AKO VAM SE DESI DA VAM JE BATERIJA PRI KRAJU A PUNJAČ I UTIČNICA NEDOSTUPNI, IMATE POSEBAN REŽIM ZA UŠTEDU ENERGIJE BATERIJE KOJI ĆE VAM OMOGUĆITI CRNO-BELI IZGLED EKRANA I OGRANIČEN PRISTUP APLIKACIJAMA. DA ILUSTRUJEMO PRIMEROM POTROŠNJU, REĆI ĆEMO DA UKOLIKO DRŽITE OSVETLJENJE EKRANA NA POLOVINI I RECIMO IGRATE IGRICU, ZA POLA SATA POTROŠIĆETE OKO 15% BATERIJE.

Ono što je i dalje kod većine korisnika jedna od najvažnijih karakteristika je kamera. Galaxy J5 sa zadnje strane ima kameru koja iznosi 13 MP sa LED blicem kao i podrškom za snimanje 1080p videa. Na ovom modelu je omogućeno da praktično i brzo pokrenete kameru dvoklikom na dugme za početni ekran.

Pored automatskih opcija prilikom fotografisanja, korisnik ima mogućnost da promeni te opcije na one koje njemu odgovaraju. Recimo da fotografije budu fotografisane kao panorama, da fotografiše više uzastopnih fotografija, da se uključi opcija za prepoznavanje lica ili za snimanje videa.

Zadnjom kamerom možete fotografisati u kom god želite formatu. Možete ručno podešavati ekspoziciju, osvetljenost i balans bele boje. Fokus takođe možete kontrolisati ručno a brzina okičada je solidna odnosno nećete dugo čekati da fotografija bude gotova.

Prednja kamera koja se najčešće koristi za selfije iznosi 5 MP i kako selfiji nastaju u svako doba dana, tako ćete i noću biti bezbedni uz LED svetlo. Nije u pitanju klasičan blic koji okida kada fotografišete već je baš u pitanju svetlo koje je ili uključeno ili nije. Jedan deo korisnika kaže kako ovo nije idealno rešenje ali je svakako bolje nego ništa posebno kada selfi nastaje u mraku.

Pored svetla unapređene su i opcije za fotografisanje prednjom kamerom. Među tim opcijame ćete pronaći i onu za ulepšavanje ali i onu nazvanu “široki autoportret” koju ukoliko izaberete sa sigurnošću imate celu vašu ekipu na fotografiji pošto telefon napravi svojevrsnu selfi panoramu.

Telefon je i dalje aktuelan i dostupan kako u slobodnoj prodaji tako i preko paketa u okviru mobilnih mreža. Pored telefona, prilikom kupovine dobijate uputstvo da vam razjasni moguće nejasnoće, punjač koji prilično brzo puni bateriju, slušalice sa mikrofonom (koje će vam koristiti za razgovore, za slušanje muzika ali i kao antena ukoliko slušate muziku preko radia).

Saznajte šta sve možete da očekujete od Samsung Galaxy S7 i S7 Edge

Kako dobar deo korisnika u većini slučajeva kao glavni adut kod ovog telefona prvo navodi cenu, tako će svaki novi korisnik nakon prvog kontakta sa Samsung Galaxy J5 osetiti da povoljna cena zapravo nije najpovoljnija stavka.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Recenzije Samsung
Prethodni članak
Kakav je telefon Huawei P8 Lite?
Sledeći članak
Zašto se za Huawei P8 tvrdi da je telefon koji „ima sve“?
test