ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Zašto se za Huawei P8 tvrdi da je telefon koji „ima sve“?

Huawei se svim silama trudi da bude prisutan na premium tržištu. Kako je konkurencija velika i jaka, tako Huawei svakodnevno radi na usavršavanju svoje kompanije a samim tim i na usavršavanju svojih uređaja. Huawei P8 je jedan od premium telefona za koji se tvrdi da ima sve što je korisniku potrebno. Ali, šta je to sve?

Dizajn

Predstavljanje ovog telefona počećemo jednim interesantnim podatkom. Huawei P8 je tanak svega 6.4 mm što je tanje čak i od konkurenata iz Amerike i Južne Koreje. Izuzetno jako kućište koje je izrađeno iz jednog komada metala povećava izdržljivost i jačinu.

Telefon ima izbrušene ivice, veoma tanak profil, sa posebnim detaljima pa je On/Off, odnosno Stand by taster posebno obrađen, kao i Volume dugme. Ovaj telefon možete izabrati u jednoj od danas popularnih boja među mobilnim telefonima: crnu, belu, boju zlata ili boju šampanjca.

Displej

Ekran je veličine 5,2“ i rezolucije 1080×1920 piksela (što je Full HD), a odnos veličine ekrana i telefona stavlja ga na visoko mesto na tržištu, čak ispred već pomenutih konkurenata. Za sve one zabrinute da će im se staklo ekrana razbiti prilikom pada ili udarca, da vas razuverimo. Ekran je zaštićen Gorilla Glass 3 staklom koje ima izuzetnu gustinu piksela po inču.

Operativni sistem i aplikacije
Andriod Lollipop operativni sistem na Huawei P8 donosi vam veliki broj unapred instaliranih tema ali vam i omogućava veliki broj dodataka koji možete sami naknadno instalirati ili menjati postojeće ako vam ne odgovaraju.

Kamera

Kamera koja se nalazi sa zadnje strane telefona ima 13 MP sa optičkom stabilizacijom kadra što znači da ne morate da brinete kakve će vam biti fotografije ukoliko vam podrhtava ruka ili ukoliko slikate nešto dok ste recimo u pokretu. Kombinacijom 4 boje umesto ranije 3 (Red Green Blue White), dobijate oštrije i jasnije slike čak i u uslovima kada je svetlo slabo. Kamera vam omogućava i snimanje Full HD videa kao i njihovo editovanje.
Prednja kamera koja je uglavnom zadužena za selfije ima rezoluciju od 8 MP i mod za ulepšavanja a uz pomoć posebne aplikacije može vam služiti i kao ogledalo. Takođe uz pomoć aplikacije možete u fotografije ubacivati „vodeni žig“ sa vremenom i mestom gde je fotografija nastala.

Konekcije

Jedna od danas važnijih komponenata kod ovog telefona je Wi-Fi+ koja vam omogućava najbrže do sad surfovanje putem Wi-Fi – ja, uz povećanu stabilnost i kvalitet signala. Ono što je sjajno i što će svakako produžiti vek trajanja baterije jeste opcija za samostalno isključivanje i uključivanje Wi-Fi – ja na mestima gde signal po jačini prevazilazi vaše mobilne podatke. Telefon se samostalno povezuje na mreže koje je već koristio i na one koje imaju automatizovan i otvoren pristup.
Huawei P8 podržava Dual SIM mod, sa 4G podrškom, lakim prelaskom sa jednog broja na drugi i uz podršku za rad sa pouzdanim protokom na obe kartice u isto vreme. P8 ima microSD slot za kartice i do 128 GB memorije ukoliko vam interna memorija od 16 GB nije dovoljna. Taj slot bez problema se može koristiti i kao slot za kartice.

Radi boljeg prijema signala, tu su i 2 antene. Mnogi ove antene nazivaju „pametnim“ jer za razliku od većine konkurentskih telefona, 3G signal ćete imati gotovo svuda. Huawei P8 izvlači maksimum iz svake bazne stanice na koju se nakači i uspeva da obezbedi signal bez premca bilo da je u pitanju razgovor bilo internet.
Zanimljiva tehnologija nazvana „knucle sense“ na ovom telefonu omogućava da dvostrukim kliktanjem snimite fotografiju ili deo ekrana i pošaljete ga mejlom sebi, nekom drugom ili da je podelite na društvenim mrežama kroz aplikacije koje su instalirane na telefonu.

Procesor

Procesor na Huawei P8 koji omogućava funkcionisanje svega ostalog na telefonu je dobro poznati HiSilicon Kirin 930 sa izuzetnom brzinom što štedi bateriju koja je kapaciteta 2.680 mAh.

Baterija

Huawei tvrdi da će baterija prosečno trajati 2 – 3 dana odnosno ceo jedan dan kada se koriste funkcije telefona do maksimuma.

Verovali ili ne, kada smo rekli da ovaj telefon „ima sve“ sigurno niste očekivali ovako nešto. Telefon dolazi sa zanimljivim dodacima, poput jednog kojeg smo odavno očekivali. Glasovno pronalaženja telefona sa odazivanjem Huawei P8 sa „ovde sam“ ukoliko ga slučajno negde zaturite.

OTKRIVENE CENE NAJMOĆNIJEG HUAWEI TELEFONA ZA OVU GODINU

Mobilnisvet.rs

Huawei Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Koji su glavni aduti kod Samsung Galaxy J5 modela?
Sledeći članak
Kakva je Microsoft Lumia 640?
test