ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Kakav je telefon Huawei P8 Lite?

Kao što smo već upoznati, kompanija Huawei dolazi iz Kine i kako smo isto tako upoznati sa činjenicom da je kinesko tržište i samo unutar sebe veliko i jako, tako znamo da je Huawei spreman i dorastao izazovima i na svetskom nivou.
Ugledajući se na vodeće svetske kompanije kada su mobilni telefoni u pitanju, tako se i Huawei ovim modelom P8 Lite odlučuje da prati trendove u svetu mobilnih telefona. Ova P8 Lite verzija je zapravo „manja“ verzija telefona P8. Kada kažemo „manja“ verzija mislimo na veličinu ekrana koja kod ovog telefona iznosi 5“ ali to svakako nije sve što je drugačije kod ovog modela.
Kako Huawei dosta obraća pažnju na odnos cene i kvaliteta, njima je primarno da telefon bude kvalitetan ali ne i preskup što je možda bio slučaj kod nekih njihovih ranijih modela.

Kako i samo ime kaže, P8 Lite model je pokušaj da po pristupačnoj ceni dobijete jednako stilizovan i kvalitetan premium telefon.

Naravno, da bi Huawei to postigao morao je da uvede neke promene. Veći deo hardvera koji je bio metalni sada je zamenjen plastičnim kućištem ali korisnici ovog telefona kažu da su izgled kao i osećaj prilikom korišćenja ovog telefona dobri i da je razlika skoro pa neprimetna.
Ako ste upoznati sa stilom rada kompanije Huawei, neće vam biti teško da pogodite da je i kod Huawei P8 Lite modela prisutan jedan od vodećih procesora HiSilicon Kirin 620. Za američko tržište, ovaj model telefona ima nešto drugačiji procesor, ali velike su sanše da naletite na uređaj baš sa Kirin procesorom.

Pored manjeg ekrana i vrhunskog procesora, Huawei P8 Lite nudi vam još:

  • dual SIM varijantu za one koji ne mogu bez poslovnog broja telefona;
  • kameru od 13 MP uz 1080p kvaliteta snimanja videa za one koji svaku svoju avanaturu žele da imaju sačuvanu;
  • prednju kameru od 5 MP i kvalitetom snimanja videa od 720p ali i odličnim selfi i panorama modom;
  • Lollipop android uz mogućnost nagoradnje;
  • 16GB prostora za skladištenje vaših podataka uz mogućnost dodavanja micro-SD kartice;
  • uz sve ovo svakako još i vrhunski Wi-Fi prijemnik, Bluetooth, microUSB port, FM radio i GPS/GLONASS navigaciju.

Ono što je neophodno da biste koristili bilo šta od ovoga, jeste baterija od 2200 mAh. Kako su navedene prednosti, smatramo da je u redu da navedemo i sitnije mane koje ima ovaj telefon. Mane su zanemarljive posebno ako vam ne smeta to što ne možete da izvadite bateriju i što ne biste imali mogućnost brzog punjenja kao ni punjena putem Wi-Fi – ja.
Na prvi pogled vam može delovati kao da je Huawei ispustio premium crtu na ovom telefonu. Međutim nemojte da vas prvi pogled zavara. Čak i sam okvir, ne izgleda kao da je zamenjen plastikom već dostojno nosi sjaj brušenog metala. Kvalitet izrade ovog telefona je vrhunski, telefon odlično izgleda i sve je na svom mestu.

Huawei P9 je oduševio SVET, a pogledajte šta će sve imati njegov naslednik!

Mobilnisvet.rs

Huawei Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
luka-config
Sledeći članak
Koji su glavni aduti kod Samsung Galaxy J5 modela?
test