ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

iPhone 6 dodatno usporen nakon nadogradnje na iOS 11.2.2

Nakon otkrivanja Meltdown i Spectre sigurnosnih problema poznato je bilo da će nadogradnje koje rešavaju ovaj problem dodatno usporiti uređaje, naročito uređaje starije generacije. Koliko će uređaji biti usporeni još uvek se istražuje ali prvi rezultati ne deluju dobro po korisnike.

Apple uputio izvinjenje zbog usporavanja starih iPhone modela

U poslednjem slučaju testiran je uređaj iPhone 6 čiji je čipset A8 izgubio oko 40% snage nakon nadogradnje na iOS 11.2.2

 iPhone 6Pre Spectre nadogradnjeNakon Spectre nadogradnjeGubitak
iOS verzijaiOS 11.1.2iOS 11.2.2
Single-Core rezultat1561924-41%
Multi-Core rezultat26651616-39%

Nadogradnja je značajno uticala na performanse i Single-Core i Multi-Core. Test je urađen na istom uređaju pa se isključuje mogućnost usporavanja uređaja zbog slabe baterije. Usporavanje uređaja zbog oslabljenje baterije samo dodatno komplikuje istraživanje uticaja nadogradnje koja se odnosi na Spectre.

Ponuda iPhone X 64GB kod operatera – Mts, Vip i Telenor cene

Na Geekbenchu su se takođe pojavili i rezultati testova koji pokazuju da uređaji nakon nadogradnje na 11.2.2 verziju iOS nisu pretrpeli posledice kao uređaj koji je gore naveden. Svakako treba sačekati još da bi smo imali uvid u uticaj nadogradnji na uređaje.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Facebook uvodi veliku promenu na globalnom nivou
Sledeći članak
Ponuda iPhone X 64GB kod operatera – Mts, Vip i Telenor cene