Shopping cart
0,00 RSD

Facebook uvodi veliku promenu na globalnom nivou

Mark Zuckerberg je očigledno oduševljen efektom koji je njegov Explore feed eksperiment napravio u Srbiji i još 5 zemalja da je odlučio da i Facebook i za ostatak planete veliku promenu.

Facebook messenger dobio novu opciju – World Effect

Ako vas još uvek nervira rasparčani news feed, biće vam lakše jer će sad ceo svet osetiti se blagodeti ove promene. I dok je Mark Zuckerberg ubeđen da mu svi veruju da je promena napravljena iz brige prema korisnicima, stanovnici pet zemalja koje su bile pokusni kunići znaju da nije sve napravljeno iz altruistički pobuda.

Nek se spremi svet – stiže Explore feed

Mark je još ranije ove nedelje objavio da će promene biti uvedene kako bi se smanjio broj postova stranica jer veruje da svi mi više želimo da gledamo postove prijatelja koji se prikazuju bez preterane logike (i stoje na feedu “100 godina”). Ukoliko se promene u potpunosti sprovedu kao što je to bio slučaj kod nas to će biti globalni udarac na medije i generalno stranice korisnika koji su se do sada oslanjali na kvalitet postova kako bi došli korisnika.

WhatsApp dobio zabranu deljenja podataka sa Facebook-om

Sada će to biti onemogućeno, pa će stranicama ostati samo da plate Zuckerbergu da ih pusti na news feed. S obzirom da promene stižu u narednim nedeljama, tek se očekuju žalbe korisnika. Manje više, sve ono što smo mi već prošli. Interesantno je da svetski mediji uglavnom ne navode da su ove promene uvedene u Srbiji, Slovačkoj, Boliviji, Gvatemali, Kambodži i Šri Lanki.

Facebook uvodi veliku promenu i udara na vlasnike stranica

Iako smo se svi ne tako potajno nadali da će Facebook odustati od ove “revolucionarne” ideje koja je uticala na smanjenje saobraćaja stranica za preko 60%, Mark će stvar izgurati do kraja.  On je u izjavi objavljenoj na ovoj društvenoj mreži rekao da je svestan da će ova odluka dovesti do smanjenja angažovanosti korisnika a posledično i do smanjenja trajanja sesija.

Messenger Kids aplikacija – Facebook brine o bezbednosti dece na internetu!

Zuckerberg smatra da će to dovesti do povećanja kvaliteta sadržaja u odnosu na kvantitet. Kako smo mi u Srbiji koristili ove novitete više nego Mark, možemo samo da potvrdimo da zaista ljudi manje vremena provode na Facebooku jer nema šta da se vidi s obzirom da algoritam gura “popularne postove” u vidu Top stories.

Na kraju se sve svodi da ćemo kao i uvek morati da se naviknemo na promene, dok će biznisi zavisni od postovanja na Facebooku morati da promene svoje navike. Mi smo se već donekle navikli, sada je na potezu ostatak sveta.

Mobilnisvet.rs

Izvor pcpress

 

Android Aplikacije Društvene mreže iOS Vesti Windows Phone

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Pojavile se karakteristike Galaxy S9 uređaja
Sledeći članak
iPhone 6 dodatno usporen nakon nadogradnje na iOS 11.2.2