ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Huawei ima nove probleme

Prva od svih zemalja koja je zadala glavobolje kineskom gigantu su bile SAD kada su skrenule pažnju operaterima da ne bi trebalo da koriste Huawei mrežnu opremu. Osim opreme na udaru se našao i tadašnji flagship uređaj koji Američki operetri nisu uvozili pa ga nije bilo moguće uzeti preko njih.
Osim što je SAD skrenuo pažnju kompanijama koje posluju na teritoriji SAD-a poslali su i dopis zemljama sa kojima imaju blisku saradnju. Nakon SAD-a sličnu odluku donela je i Australija.

Rat između Amerike i Kine se nastavlja preko Huawei

Međutim po poslednjim informacijama koje su se pojavile ni Nemačka nije daleko od slične odluke. U nemačkoj se puštanje mreže sa 5G signalom očekuje u narednoj godini, međutim neki ministri iz Nemačke vlade pokušavaju da proguraju reviziju u poslednjem trenutku.

Iako bi stopiranje razvoja 5G mreže sigurno značilo da će Nemačka ekonomija pretpeti određene gubitke deluje da Nemačka uprokos tome nije daleko od zabrane korišćenja Huawei mrežne opreme. Kao i SAD i Australija, i Nemačka je zabrinuta za mogućnost curenja ogromne količine podataka koje bi dobila “rivalska” nacija odnosno Kina.

Kao razlog za strepnju navodi se Kineski Zakon koji poziva sve svoje građane da pomžu u prikupljanju podataka.

Huawei je još jednom dao izjavu da se Kineska Vlada nije nikad mešala u poslovanje kompanije Huawei i da je kompaniji Huawei bezbednost na prvom mestu, što je i dokazano dugogodišnjom proizvodnjom bezbednih proizvoda koji su korišćeni širom sveta pa i u Nemačkoj.

Huawei je najveći proizvođač telekomunikacione opreme koji posluje u Evropi trenutno i teško je zamisliti da će Nemačka dozvoliti da izgubi glavnog dobavljača tik pred realiziaciju projekta.

Mobilnisvet.rs

Huawei Proizvođači Vesti
Prethodni članak
U pripremi Samsung Galaxy M serija telefona
Sledeći članak
Samsung predstavio Galaxy A7
test