LONDON, ENGLAND - AUGUST 03: The Facebook app logo is displayed on an iPad next to a picture of the Facebook logo on an iPhone on August 3, 2016 in London, England. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Facebook je trenutno društvena mreža sa najviše aktivnih korisnika, iako mnogi nisu predviđali tako. Facebook se održava na prvom mestu jer prati razvoj tehnologija i konstantni usavršava svoju platformu. Takođe smo do sada videli da kada Facebook primeti novu opciju na konkurentskim mrežama vrlo brzo tu opciju implementira na svoju platformu.

Facebook potpuno promenio aplikaciju za mobilne

Jedan od ciljeva Facebook-a je da postane broj jedan i u polju društvenih mreža koje se bave video sadržajem. U ovom polju Google odnosno Youtube još uvek drži čvrsto prvu poziciju. Međutim Facebook je počeo sa testiranjem nove opcije koja je nazvana Instant Video. Opcija je trenutno u fazi testiranja ali se očekuje da će vrlo brzo postati dostupna svim korsnicima.

Šta je Instant Video?

Instant video je zapravo naslednik Instant Article opcije gde Facebook određen sadržaj ubaci direktno u news feed aplikacije korisnika pa se sadržaj prikazuje mnogo brže ukoliko ga korisnik otvori. Tako će Facebook aplikacija puniti news feed kada korisnik ima pristup Wi-fi mreži pa će se video sadržaj prikazivati skoro trenutno od trenutka kada korisnik klikne na određeni video klip.

Kako isključiti najdosadniju Facebook opciju

Da je Facebook ozbiljno rešio da postane broj jedan u ovom polju pokazuje i informacija da će kompanija uložiti milijardu dolara u kreiranje orginalnog video sadržaja. Sadržaj će biti dostupan pod novom opcijom u meniju koja će se zvati “Watch”

Mobilnisvet.rs