ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Android P – nove opcije koje nam uskoro stižu!

Google će uskoro predstaviti novi operativni sistem za sada poznat kao Android P koji će biti deveta verzija ovog trenutno najrasprostranjenijeg operativnog sistema za pametne telefone. Google je u Public Beta izdanju prikazao nekoliko opcija koje će se možda naći konačnoj verziji.

Galaxy Note 9 donosi dosta promena?

Jedna od promena je svakako podrška za ekrane sa izrezom na vrhu kojih je sve više i  koju će Google sigurno priomeniti i u konačnojj verziji Androida.

Što se tiče opcija koje će svi modeli dobiti tu su:

Opcija Adaptive battery

Google odavno pokušava da produži trajanje baterije i opcija nazvana Adaptive battery je rezultat. Opcija će ograničavati aplikacije u korišćenju baterije, Google navodi da su aplikacije koje rade u pozadini najveći potrošači pored naravno ekrana koji kada je uključen troši najviše energije.

Navigacija pokretom ruke

Očigledno je da Google prati trendove pa će tako novi Android P imati novi home bar na dnu ekrana sličan onom na iOS uređajima. Aplikacije koje su korišćene će moći da se listaju pokretom ruke preko home bar-a. Home dugme u obliku male elipse će se koristiti za kretanje kroz aktivne aplikacije. Pored novoh home dugmeta nalazi se i back dugme.

Koji je najprodavaniji telefon u 2018. godini?

Ručna rotacija ekrana

Svi volimo da uređaj sam rotira sliku na ekranu kada okrenemo uređaj, ali nas isto tako sve sigurno nervira kada se slika zarotira a nije nam to bila namera. Google je rešio ovaj problem dodavanjem dodatnog dugmeta u home bar-u pa kada je ova opcija aktivirina korisnik će pritiskom na dugme potvrditi da želi da zarotira sliku prikazanu na ekranu. Jednostavno rešenje koje će obradovati mnoge korisnike.

Opcija App Actions

Novi Android P je napravljen prateči današnje trendove. AI (artificial intelligence) odnosno Veštačka Inteligencija je sigurno jedan od najkorišćenijh termina u ovoj godini. Opcija App Actions se oslanja na veštačku inteligenciju i pomalo podseća na opciju koju je Huawei razvio na svojim uređajima. Opcija prati korišćenje uređaja i predviđa koje bi aplikacije korisnik mogao da pokrene kao i koju opciju bi mogao da odabere u okviru aplikacije. Rezultat je recimo kada ubacite slušalice uređaj će korisniku ponuditi da mu pusti  plej listu sa Spotify, interesantna opcija koja će donekle sigurno ubrzati korišćenje uređaja. Jedini problem je trenutno što opcija radi samo sa aplikacijama koje dolaze u kompletu sa novim operativnim sistemo.

iPhone X sa pristupačnijom cenom – iPhone SE2

Opcija Digital wellbeing

Od tvoraca aplikacija koje nam oduzimaju najviše vremena kao što je YouTube i Android dolazi nam projekat koji je nazvan Digital wellbeing odnosno na našem jeziku digitalno blagostanje. Opcija ima komandnu tablu koja korisniku prikazuje na koji način koristi uređaj. Pod načinom korišćenja uređaja podrazumeva se vreme provedeno u korišćenju aplikacije, broj otključavanja uređaja, notifikacije koje su privukle pažnju… Dobijanjem ovakvih podataka korisnik bi trebalo da sam odredi svoj limit u korišćenju uređaja i aplikacija. Opcija poseduje i timer koji meri korišćenje određenih aplikacija i kada se dostigne limit ikona za aplikaciju će posiveti. Čak je napravljen i nov režim “Do Not Disturb”. Novi DND režim će sam upaliti noćna svetla, ugasiti notifikacije i pozive čak će i ekran posiveti kako se približava vreme za odmor. Opcija se može pokrenuti i okretanjem uređaja na podlogu i mode digitalnog blagostanja će se aktivirati.

Mobilnisvet.rs

Android Aplikacije Vesti
Prethodni članak
Apple uklanja aplikacije koje dele informacije o lokacijama korisnika
Sledeći članak
Lenovo – novi model sa ekranom bez ivica!
test