ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple uklanja aplikacije koje dele informacije o lokacijama korisnika

Apple je iz App Store-a počeo da uklanja one aplikacije koje krše pravila kompanije, a tako što lokacije korisnika dele sa nekom trećom stranom, a bez prethodnog odobrenja.

Koji je najprodavaniji telefon u 2018. godini?

Potez je u vezi sa članovima iz pravilnika o korišćenju App Store-a, a kojima se eksplicitno naglašava da aplikacije ne smeju da dele informacije o lokaciji korisnika, bez prethodnog odobrenja, te su developeri koji su prekršili ova pravila dobili upozorenja od kompanije Apple, u kojima im je objašnjeno zašto njihovi proizvodi nisu u skladu sa pravilima. Aplikacije koje su označene kao problematične nisu korisnicima nudile informacije o tome šta se dešava sa njihovim podacima nakon prikupljanja, što je u poslednje vreme bio uzrok mnogih tehnoloških skandala.

iPhone X sa pristupačnijom cenom – iPhone SE2

Ovaj potez je u vezi i sa GDPR-om, koji u Evropi stupa na snagu 25. maja, a po kojem će kompanije biti u obavezi da pružaju jasne informacije o tome kako se prikupljaju, te čuvaju podaci korisnika. To znači da će aplikacije češće morati da traže odobrenja za prikupljanje podataka, te će biti u obavezi da jasnije naznače koje podatke prikupljaju, te u koje ih svrhe koriste.

Oni čije su aplikacije uklonjene moći će da ih vrate u App Store kada iz njih budu uklonili svaki deo koda koji je odgovoran za deljenje informacija o lokacijama korisnika.

Aplikacije Apple iOS Proizvođači Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Motorola – odobren patent za sklopivi telefon
Sledeći članak
Android P – nove opcije koje nam uskoro stižu!