ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

U Evropskoj uniji nema više rominga!

Foto:5telecom

Od danas u zemljama članicama Evropske unije više nema rominga, te će njeni stanovnici u svim zemljama članicama moći da razgovaraju i koriste internet po cenama koje su propisane od strane njihovoh lokalnih operatera.

Postoje i neki izuzeci od ovog pravila, kada će operateri moći da naplate veće cene za usluge, ali svakako računi neće biti veliki kao što su bili do sada.

OPERATERI MOGU MAKSIMALNO 7,70 EVRA DA NAPLATE, PLUS TAKSE ZA 1 GB INTERNETA.

Postavlja se međutim pitanje da li će zbog ukidanja rominga i gubitka prihoda od rominga operateri u zemlji povećati cene, što još uvek nije ni potvrđeno ni demantovano.

Na primer, u Hrvatskoj su operateri odlično zarađivali od rominga jer su stranci pravili oko 300 miliona minuta poziva, pa je očekivano da će kada ostanu bez tog prihoda to nadoknaditi povećavanjem cena u zemlji.

Na Srbiju ova vest nema nikakvog značaja, jer nismo u EU. Za ukidanje rominga ćemo morati da sačekamo da postanemo zemlja članica.

Besplatan internet do 2020. godine u zemljama Evropske unije

Mobilnisvet.rs

Vesti
Prethodni članak
Isključujte Wi-Fi noću
Sledeći članak
Google angažovao inženjera iz kompanije Apple
test