ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Telenor prodaje kompanije Američkom fondu KKR?

Kompanija Telenor namerava da proda svoje kompanije u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj za dve milijarde eura, a najizvesniji kupac je američki investicioni fond KKR, navodi SEEbizz.

Tražili smo komentar od kompanije Telenora Srbija i dobili formalnu izjavu: “U Telenor Grupi nikada ne komentaršemo nezvanične informacije ili glasine koje se odnose na promenu vlasničke strukture ili bilo koju drugu stratešku promenu na tržištima na kojima poslujemo. Ovo se odnosi i na Srbiju.”

Bruto prihodi Telenora u regionu su u trećem kvartalu 2017. godine iznosili 323 miliona evra. U Bugarskoj je Telenor treći najveći mobilni operater. 2013. godine Telenor je kupio bugarskog mobilnog operatera Globul, a godinu dana kasnije preimenovan je u Telenor Bugarska. Od ugovora koji je iznosio 717 miliona eura, Nordijska grupa je do sada ojačala svoj tržišni udeo i brzo uvela mrežu 4G. Prema rezultatima za poslednje izveštavano tromesečje, telekomunikacija ima 3,23 miliona pretplatnika u Bugarskoj, 9% manje nego godinu dana ranije. Smanjenje je uglavnom posledica smanjenja broja pripejd kupaca.

Do sada nije potvrđeno ko je kupac. Većina telekomunikacionih predstavnika kojima je kontaktirao Capital.bg, im je rekla o prijavljenim interesima američkog fonda KKR. Zbog kapitala koji KKR već ima u regionu, ova investicija bi bila logična. Davanje ponuda iz Bugarske je očigledno bilo tiho, jer lokalni konsultanti nisu znali za taj proces. Prema Mergemarketu, investicija bi mogla eventualno da uključi i Mađarsku, pored Srbije, Crne Gore i Bugarske. Sa ovakvim aranžmanom bi potencijalni kupac mogao biti prisutan na četiri tržišta sa skoro deset miliona korisnika.

Nokia spremila nešto posebno za sajam u Barseloni!

Mobilnisvet.rs/pcpress

Operateri Telenor Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Facebook: Jedini način da imate stari News Feed
Sledeći članak
Opada potražnja za iPhone X modelom – J.P. Morgan prognoza