ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Opada potražnja za iPhone X modelom – J.P. Morgan prognoza

Kompanija J.P. Morgan na osnovu novih analiza iznela je nove prognoze po kojima će potražnja za modelom Apple iPhone X biti niža nego što je očekivano. Po novoj prognozi u prvom kvartalu će biti proizvedeno 55 miliona uređaja što je za 5 miliona uređaja manje nego u prethodnoj prognozi, dok će u drugom kvartalu biti proizvedeno 45 miliona uređaja što je opet niže za 5 miliona nego u prethodnoj prognozi.

Koncept premium uređaj za 400$ više ne postoji!

Po analizi, potražnja za smartphone uređajima će generalno opasti zbog povećavanja cena uređaja. Prošle godine su rekord u ceni oborili uređaji Samsung Galaxy Note 8 i Apple iPhone X. Rast cene uređaja nema veze sa unapređenjem samih uređaja jer su promene na uređajima iz godine u godinu sve manje. Osim toga, većina korisnika danas već poseduje smartphone pa je samim tim i potražnja za njima manja nego pre par godina. Kada se na to doda da uređaji koji su stari po 3 ili 4 godine i dalje zadovoljavaju potrebe većine korisnika lako je zaključiti da je manja potražnja potpuno očekivana.

Drastično ubrzavanje memorije od 2018. godine?! Stiže nam UFS 2.1

Odluka kompanije LG da ne izbacuje na tržipte svake godine nove modele  već nadograđene modele je očigledno dobar potez. Ono što nas zanima je da li će smanjena potražnja i dalje uticati na to da cene uređaja rastu svake godine.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Telenor prodaje kompanije Američkom fondu KKR?
Sledeći članak
Tu su novosti za Instagram Stories – GIF podrška!
test