ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Sony predstavio dva modela iz XA serije

Sony je za ovogodišnji CES 2018 pripremio dva uređaja. Oba uređaja pripradaju XA serije i nose nazive XA2 i XA2 Ultra.

Kada je u pitanju dizajn novih uređaja Sony je rešio da ne eksperimentiše mnogo na tom polju. Dakle oba modela imaju prepoznatljiv Sony dizajn. Male izmene su napravljene, mešutim izostao je moderan dizajn koji sada prate skoro svi proizvođači. Nema odnosa strana 18:9, nema zaobljenih ivica niti “edge-to-edge” ekrana.

Jedina izmena su smanjene bočne ivice, kada je reč o dizajnu, i neka hardverska poboljšanja. Takođe, senzor otiska prsta više se ne nalazi na “Power” tasteru već je nova pozicija na zadnjoj strani uređaja.

Hardware XA2 i XA2 Ultra

Uređaji iz serije XA uvek su spadali u srednju klasu po performansa, pa je to slučaj i sa modelima XA2 i XA2 Ultra. Oba modela pokreće Snapdragon 640 čipset. Manji model XA2 poseduje 3GB RAM memorije, dok veći XA2 Ultra ima na raspolaganju 4GB RAM memorije. Takođe i memorija za čuvanje podataka koja je na raspolaganju varira u odnosu na model pa tako XA2 poseduje 32GB dok veći model poseduje 64GB memorije. Oba modela imaju mogućnost povečavanja kapaciteta pomoću microSD kartice.

Huawei Mate 10 Pro – baterija koja se najbrže puni!

Osnovna razlika osim memorije naravno nalazi se u ekranima. Model XA2 poseduje ekran dijagonale 5,2 inča dok verzija Ultra poseduje ekran dijagonale 6 inča. Oba ekrana imaju rezoluciju 1080×1920 piksela.

Osim razlike u dijagonali ekrana, razlikuju se i kapaciteti baterija pa XA2 napaja baterija od 3300mAh dok model Ultra ima bateriju od 3580mAh.

Još jedna btna razlika odnosi se na prednje kamere, XA2 model ima prednju kameru kvaliteta 8MP koja ima ugao od 120 stepeni, dok model Ultra poseduje dve kamere na prednjoj strani jednu od 8MP i jednu od 16MP. Osim dodatne kamere model XA2 Ultra na prednjoj strani poseduje i blic.

HTC – sledeće godine fokus na premijum telefonu

Oba uređaja bi trebalo da se nađu u prodaji u februaru mesecu. Manji model XA2 će biti dostupan u sivoj, crnoj, plavoj i roze boji. Model XA2 Ultra će se proizvoditi u sivoj, crnoj, plavoj i zlatnoj boji. Cena je još uvek nepoznata, ali ako Sony sa cenama ostane dosledan kao što je to slučaj sa dizajnom, model XA2 će koštati oko 300$ dok bi veći model XA2 Ultra trebalo da košta oko 370$.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Sony Vesti
Prethodni članak
Nokia 1 po ceni od 100 dolara se očekuje u martu!
Sledeći članak
Pojavile se prve fotografije Nokia 6 (2018) modela
test