ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Samsung postao najveći proizvođač čipova u svetu!

Samsung je na prijavio najveću dobit od kako posluje, samo prošle godine Samsung je zaradio 50 milijardi dolara. Interesantan podatak je da je najveći deo profira Samsung ostvario od proadaji komponenti kao što su memorije, procesori i ekrani. U toku prošle godine prodaja komponenti je Samsungu donela prihod od 69 milijardi dolara dok je sada drugoplasirani Intel imao prihod od 63 milijarde dolara.

Opada potražnja za iPhone X modelom – J.P. Morgan prognoza

Ovo je jedan od većih preokreta u IT svetu jer je Intel praktično od kako je počeo sa poslovanjem bio broj jedan u svetu u proizvodnji čipova. Ako se uzme u obzir da sve više proizvođača nabavlja komponente od Samsunga deluje da će profit od proizvodnje čipova dodatno da se uveća i ove godine tako da će Samsung verovatno ove godine napraviti još veću razliku u prihodu u odnosu na Intel.

Takođe ove godine SAmsung počinje i sa proizvodnjom UFS 3.0 čipova koji će se koristiti kako u telefonima tako i u SSD hard diskovima i memorijskim karticama. UFS 3.0 omogućava proizvodnju memorija znatno većeg kapaciteta. O UFS 3.0 smoe već pisali a ceo tekst možete pročitati na linku:

Samsung počinje sa proizvodnjom memorija od 512GB!

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Verzion odustaje od prodaje Huawei telefona!
Sledeći članak
iPhone SE 2 bi mogao da bude predstavljen sredinom godine!
test