ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Samsung Note 7 ponovo na tržištu?

Prošlog meseca pojavila se informacija da će kompanija Samsung ponuditi kupcima prerađene Galaxy Note 7 uređaje ovog leta.

Juče je ova vest potvrđena od strane Samsunga, trenutno je fokus kompanije kako reciklikrati veliku količinu telefona koja je povučena iz prodaje.

Kako se navodi prvi korak bi bio prerađivanje telefona u smislu otklanjanje komponenti sa telefona koje su uzrokovale samozapaljivanje uređaja. Drugi korak bi bio vraćanje na tržište prerpavljenih telefona. A kao poslednja opcija navodi se recikliranje odvajanjem metalnih delova uređaja metodom koja će biti najmanje štetna po okolinu.

Što se tiče ponovne prodaje prerađenih uređaja kompanija Samsung nije objavila informaciju kada će se to dogoditi niti na koje tržište će uređaji biti plasirani. Navodi se samo da će se o tim stvarima odlučiti nakon kosnultacija sa lokalnim zakonima, distributerim kao i zahtevima tržišta. Dakle o tačnim tržištima i kao i datumima ponovnog puštanja u prodaju će se odlučivati naknadno na osnovu zahteva tržišta koja nemaju zakonske smetnje u smislu prodaje uređaja koji su prerađeni.

Informacija koja je bila nezvanična a koja se pojavila u februaru je da bi se Galaxy Note 7 mogao naći na tržištima koja su slabije razvijena kao što su Indija i Vijetnam. Takođe tada se govorilo da će uređaj imati u sebi manju bateriju kao da je moguće i da se neke druge komponenete na uređaju izmene. Da bi smo saznali koju će bateriju imati novi Galaxy Note 7 i koje će komponente još biti izmenjene moraćemo da sačekamo zvanično saopštenje kompanije Samsung.

Takođe jedna od informacija koja se pojavila je da se Samsung odlučio na ovaj korak nakon protesta Greenpeace aktivista na proteklom sajmu mobilnih telefona održanom u Barseloni. Greenpeace je tada zahtevao od Samsung da javno izloži plan šta će uraditi sa 4.3 miliona povučenih uređaja.

CILJ PRERAĐIVANJA UREĐAJA I PONOVNOG PUŠTANJA U PRODAJU JE ZNAČAJNO SMANJIVANJE ZAGAĐENJA PRIRODNE SREDINE. DETALJI TIPA NOVI NAZIV UREĐAJA, TEHNIČKA SPECIFIKACIJA KAO I CENA ĆE BITI NAKNADNO SAOPŠTENI KADA SE PRERAĐENI GALAXY NOTE 7 PONOVO NAĐE U PRODAJI.

Jedno je za sada sigurno, prerađeni Galaxy Note 7 se sigurno neće naći na tržištu SAD. Tako da za sada deluje da se prepravljeni uređaj možda neće ni zvati Note 7 kada se ponovo nađe u prodaji, što i nije toliko neočekivano s obzirom kako je javnost zapamtila ime Note 7 i kakve su se šale zbijale na račun ovog modela.

Poslednji obračun sa eksplozivnim telefonom

Sa druge strane moguće je da će se na tržištu pojaviti odličan telefon sa jako pristupačnom cenom, jer kompanija Samsung ima veliki problem, koji još nije rešila, a koji može dodatno povećati trošak propusta koji su imali sa modelom Note 7.

Obaveštenje koje je zvanično izdala kompanija Samsung

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Da li je ovo iPhone/Pixel izazivač?
Sledeći članak
Stižu nam novi iPad uređaji
test