ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Samsung Galaxy S9 će se puniti za 12 minuta?

Razna unapređenja kada su baterije u pitanju se stalno događaju, međutim Samsung je najavio veliki korak kada je tehnologija proizvodnje baterija u pitanju. Kako je najavljeno Samsung već neko vreme radi na baterijama od grafina, pa ako se u novom uređaju koji se očekuje početkom sledeće godine zaista nađu baterije od grafina, uređaj bi mogao da se puni za svega 12 minuta.

Samsung  počeo proizvodnju čipova druge generacije!

Baterije od grafina će zameniti Litijum-jonske baterije koje se trenutno koriste. Nova generacija baterija će koristiti grafin koji ima mogućnost da zadrži 45% kapaciteta koji inače zadržavaju litijumske baterije ali mu je prednost jako brzo punjenje.

Predpostavlja se da će se grafinske baterije koristiti ne samo u proizvodnji telefona već i u autoindustriji.

Još jedna prednost grafina u odnosu na litijum je što je temperatura tokom punjenja stabilna i ne prelazi 60 stepeni celzijusa, pa će osim brzog punjenja biti bezbednija u uređajima. Ovo je sigurno trenutno jako važno Samsungu ako se uzme u obzir incident koji su imali sa baterijama koje su se nalazile u Note 7 uređajima.

Otkriveni detalji Galaxy S9 uređaja!

Ukoliko Samsung sam razvije tehnologiju, izbeći će plaćanje proizvođačima ali i oslanjanje na kontrolu kvaliteta od strane proizvođača. Osim uštede i bezbednosti, ukoliko Samsung patentira ovu tehnologiju postaće verovatno jedan od glavnih dobavljača za ostale proizvođače mobilnih telefona.

Iako se nadamo da će se grafinske baterije naći u novom modelu iz S serije, znamo da kontrola bezbednosti zahteva dosta vremena pa nije nemoguće da Samsung ovu tehnologiju primeni na nekom od modela koji će izaći kasnije naredne godine.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Android telefon koji košta 2500 dolara!
Sledeći članak
Samsung  počeo proizvodnju čipova druge generacije!
test