ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Rat između Amerike i Kine se nastavlja preko Huawei

Izgleda da Amerika ne odustaje od proterivanja Huawei sa svog tržišta, čak deluje da je rat tek počeo. Pisalo smo već o tome da su najveći Američki operateri odustali od prodaje Huawei uređaja. To je dovelo Huawei i nezavidan položaj ali tu nije bio kraj, Senat vrši pritisak i na prestanak korišćenja mrežne i telekomunikacije opreme koju proizvodi Huawei. Pritisak Senat pravda strahom od špijunaže jer je Huawei kineska državna firma pa se Trampova amdnistracija plaši zloupotrebe.

O navedenim situacijama smo već pisali:

Otkazana saradnja Huawei i AT&Т nakon pritiska Senata!

Verzion odustaje od prodaje Huawei telefona!

Situacija je sada postala još interesantnija jer BestBuy objavio da neće vršiti poručivanje Huawei Mate 10 pro uređaja. Dakle Amerika je uspela da zabrani i prodaju otključanih uređaja koji su se prodavali bez ugovora sa operaterima.

Pored svega pojavila se informacija da Amerika pokušava da ubedi zapadne saveznike kao što su Kanada i Australija da prestanu sa uvozom Huawei opreme.

Izgleda da Amerika ne brine samo za svoju bezbednost već i za bezbednost savezničkih država ili recimo Solomonovih ostrva koje je takođe savetovala da prestanu sa kupovinom Huawei opreme.

Posebnu dimenziju celoj situaciji daje to što se skoro pojavila informacija kako je na izbore u Americi uticano uz pomoć podataka o 50 miliona korisnika koje je Cambridge Analytica dobio preko društvene mreže Facebook o čemu smo takođe pisali i tekst možete naći na linku:

Mark Zakerberg konačno odgovorio: Napravili smo greške (video)

Protiv Facebook-a se trenutno vodi istraga, međutim niko nije pominjao zabranu rada kompanije Facebook. Kada se sve činjenice uzmu u obzir ne preostaje nam ništa drugo nego da se zapitamo: Da li se to neko uplašio kineske industrije?

Mobilnisvet.rs

Huawei Vesti
Prethodni članak
Samsung Galaxy S9 i S9+ stiže ARCore podrška
Sledeći članak
Hublot prvi smartwatch ograničena serija – cena prava sitnica!
test