ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Prve fotografije Sony Xperia XZ1

Sony tradicionalno održava konferenciju za štampu 31. avgusta svake godine na IFA sajmu. Već je dobro poznato da od kompanije Sony ove godine možemo očekivati nekoliko uređaja koje će predstaviti kao i do sada na IFA sajmu. Navodno, modeli koji će biti predstavljeni će nositi nazive XZ1 i X1.

Model Xperia XZ1 nosi oznaku G8341 i taj uređaj smo imali prilike da vidimo na Geekbanch testu  gde smo mogli da vidimo i neke karakteristike uređaja, a tekst možete naći na linku: Sony Xperia XZ1 prvi put na Geekbench testu

Sada zahvaljujuci xperiablog.net sajtu možemo da vidimo i prve fotografije ovog uređaja.

Nažalost sa fotografije se ne može mnogo zaključiti jer je lošijeg kvaliteta, ali jedna stvar nam je privukla pažnju. To je verzija operativnog sistema Android 8.0.0. Izgleda da će Sony Xperia XZ1 dolaziti sa verzijom 8.0.0. tako da će ovu čast deliti sa Nokia 8 uređajem za koji se tvrdi da će biti prvi uređaj na tržištu sa ovom verzijom softvera.

Isti sajt nam je prikazao još nekoliko fotografija na kojima se nalaze najmanje dva različita uređaja, međutim sa fotografija se ne može zaključiti koji su modeli u pitanju.

Foto: xperiablog.net

Iako se ne može zaključiti o kojim uređajima je reč, nekoliko interesantnih stvari se ipak vidi na fotografijama.

Na jednoj od slika se vidi da se Sony opredelio da senzor za otisak prsta postavi ispod glavne kamere na zadnjoj strani uređaja. Ovo nam govori da će se Sony ovim modelom oprobati na tržišti SAD-a. Sony je do sada ugrađivao senzor u okviru “power” dugmeta sa strane uređaja, međutim neke ugovorne obaveze ne dozvoljavaju kompaniji Sony da se skener nalazi sa strane uređaja (informacija koja nije javno potvrđena, ali o kojoj se dosta pisalo)

Druga bitna stvar koja se vidi je da Sony baš nije ispratio trendove vezane za dizajn displeja, pa na slikama vidimo da uređaji nemaju takozvane bezel-less displeje, odnoso displeje bez ivica. Displeji su napravljeni u skladu sa dizajnom koji je karakterističan za Sony što verovatno neće obradovati korisnike Sony pametnih telefona.

Sony Xperia XZ Premium test izdržljivosti (VIDEO)

Mobilnisvet.rs

 

Proizvođači Sony Vesti
Prethodni članak
Moto Z2 Force test izdržljivosti (VIDEO)
Sledeći članak
Pojavio se nacrt novog Fitbit smart sata
test