ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

OnePlus u želji da iskopira iPhone doveo sebe u nezavidnu situaciju

Već se uveliko piše o problemu koji ima novi OnePlus 5 uređaj. Telefon koji je najavljen kao flagship ubica očigledno ima problem koji OnePlus nije u stanju da reši. Naime radi se o efektu koji je na internetu nazvan “jelly scrolling”. Problem je teško opisati rečima, a najbliže objašnjenje je da se slika tokom skrolovanja deformiše i izgleda kao žele. A evo snimka kako to zapravo izgleda:
Kompanija OnePlus je izdala saopštenje da nije u pitanju greška na uređaja i da se uređaj ponaša kako bi zapravo i trebalo da se ponaša. Za korisnike ova izjava znači da im uređaj neće biti zamenjen niti mogu da očekuju rešenje problema nadogradnjom softvera jer kompanija OnePlus ni ne priznaje da problem postoji.

Vrlo brzo su se i pojavile predpostavke zašto se ovo dešava. Naime kada se otvori uređaj vidi se da je kontroler displeja smešten na surpotnoj strani nego inače. U samom kodu operativnog sistema je pronađen deo koji određuje uređaju da sliku rotira za 180º. Dakle kompanija OnePlus je okrenula displej za 180º kako bi se kontroler našao na donjoj strani uređaja. Predpostavlja se da je ovo urađeno kako bi se dobio prostor za postavljanje dualne kamere. Upravo je dualna kamera skoro pa identična kao na iPhone telefonu.

Uporedni test brzine OnePlus 5 i iPhone 7 (VIDEO)

Kada se sve uzme u obzir može se zaključiti da je OnePlus zarotirao displej kako bi uspeo da napravi uređaj koji će biti isti kao iPhone. Dosta poznavalaca tvrdi da se “jelly scrolling” javlja upravo zbog okrenutog displeja. Dakle OnePlus verovatno neće moći da reši problem izmenama u softveru. Ostaje da se vidi kako će reagovati korisnici, ali sigurno neće biti zadovoljni uređajem koji nema malu cenu a koji ima problem sa displejem. Još veći problem korisnicima predstavljaće to što neće moći da reklamiraju svoje uređaje.

 

Mobilnisvet.rs

 

Vesti
Prethodni članak
Qualcomm ima probleme sa čitačima otiska prsta
Sledeći članak
Asus odložio updejt za ZenWatch 2 i 3.
test