ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Novi korak u tehnologiji – pametna sočiva! (VIDEO)

Svaki put kad pomislimo da je tehnologija dostigla svoj vrhunac ubrzo usledi demant. Do sada smo imali prilike da vidimo razne dodatke koji se povezuju sa pametnim telefonima. Prvi su bili pametni satovi pa pametna garderoba kao na primer jakne i patike o čemu smo već pisali a tekstove možete pročitati na linkovima:

Google i Levi’s započeli saradnju!

Xiaomi predstavio pametne patike koje pokreće Intel

A sada deluje da je novi pametni dodatak jako blizu početka proizvodnje.

Nekoliko velikih kompanija kao što su Google, Samsung i Sony uveliko rade na razvijanju pametnih kontaktnih sočiva.

Sočiva deluju kao da su iz SF filmova, i zaista deluju nestvarno. Sony je već zaštitio nekoliko patenta koji se tiču upravo ove tehnologije.

Pametna kontaktna sočiva će se za početak koristiti za pravljenje fotografija i video zapisa. Dakle sočiva će imatu ugrađenu kameru u sebi kao i antenu za prenos podatak na pametan telefon. Kamera će imati autofokus kao i stabilizaciju slike.

Još jedna primena sočiva koja se navodi kao moguća je korišćenje različitih senzora u sočivima. Navodi se da će sočiva moći da mere nivo šećera u krvi neinvazivnom metodom što bi bilo zaista korisno, naročito ljudima koji boluju od dijabetesa.

Izgleda dosta proizvođača sve više akcenat stavlja na uređaje koji su namenjeni praćenju zdravstvenog stanja. Skoro smo pisali o novom Apple satu koji će možda moći da prati nivo šećera u krvi, takođe neinvazivnom metodom a tekst možete pročitati na linku:

Novi Apple watch nam možda donosi revoluciju – merenje nivoa šećera u krvi!

Takođe sočiva bi trebalo da imaju ugrađenu bateriju koja će se koristiti za skladištenje energije koja se proizvodi pokretima oka. Sve ovo deluje još uvek nestavrno ali i kao logičan put razvoja tehnologije.

Pogledajte kratak video:

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Sony Vesti
Prethodni članak
Samsung Galaxy Note FE u prodaji od 7. jula!
Sledeći članak
Nokia 9 dobila FCC sertifikat
test