ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Nova Nokia 3310 dobar marketinški potez ili ne?

Sada kada se malo slegla prašina oko nove Nokia 3310, možemo da sumiramo utiske. Kompanija HMD je pokušala da oživi uspomene, a svi znamo da su uspomene često roze boje, pa nas ne čudi što je HMD pokušao da se vrati na tržište upravo preko čuvenog modela 3310. Ali da li će im poći za rukom, da li će ljudi stvarno kupovati telefon samo zato što liči na model koji smo nekada jako voleli?

Kao osnovne prednosti  šef komanije Arto Nummela navodi tri stvari o kojima smo već pisali, ali da li su to zaista tolike prednosti zbog kojih bi se korinici odlučili da kupe novu Nokia 3310?

Prva prednost koja se navodi je izdržljivost baterije. Uzmimo na primer uređaj Nokia 222 koji ima stand-by vreme od 696 sati (29 dana) i vreme razgovora do 20 sati, nama brojke deluju prilično isto. Dakle neko ko već koristi Nokia feature telefon sigurno neće ostaviti svoj uređaj od 40EUR i kupiti novi od 49EUR  da bi dobio isti kapacitet baterije. A ukoliko su ciljna grupa korisnici koji koriste smartphone, da li HMD stvarno misli da bi se neko odrekao svih opcija koje ima smartphone samo da ne bi morao da puni telefon svakog dana. Ok, tu su i korisnici koji žele da imaju drugi telefon koji neće morati da pune svakog dana i jedino ovo vidimo kao ciljnu grupu koja će se možda odlučiti za kupovinu nove Nokia 3310.

Osim toga kao prednost se navodi poznata igrica Snake. Svi znamo kojoj ciljnoj grupi je namenjen ovakav feature telefon. Namenjen je judima koji su ga koristili kada je bio aktuelan, to su korisnici koji trenutno imaju u proseku 35 godina i poseduju u proseku jedan smartphone. U današnje vreme kada na klik od nas imamo neograničen broj besplatnih igrica ne verujemo da će neko Snake videti kao ozbiljan razlog za kupovinu ovog telefona.

Kao treći adut navodi se preoznatljiva Nokia melodija, mislim da melodije na telefonu ne treba komentarisati. Situacija sa melodijama je ista kao i situacija sa igricama.

Da li ste znali da nova Nokia 3310 neće raditi u mnogim zemljama? Pročitajte da li će raditi kod nas

Dakle sve navedene prednosti nam deluju upravo kao buđenje nostalgije za nekim prošlim vremenima. Da li će se ovo isplatiti kompaniji HMD, nismo sigurni. Sigurni smo da su definitivno odabrali pogrešan trenutak za promociju, jer je upravo Nokia 3310 ostavila u senci tri jako zanimljiva modela Nokia 6, Nokia 5 i Nokia 3. Tri modela koja mogu da uzmu ozbiljan deo tržišta jer je odnos cene i kvaliteta jako dobar, tri modela koja konačno koriste Android, tri modela koja na sebi takođe imaju logo Nokia koji u nama budi nostalgiju skoro kao naziv modela 3310. Kad se sve svede na kraju, deluje nam da je Nokia/HMD malo preterala sa promovisanjem modela 3310 koji će plašimo se završiti nesalvno. Možda bi bolje bilo da su deo promocije uložili u nove smartphone koje nestrpljivo čekamo da testiramo.

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Revolucija kamere pametnog telefona
Sledeći članak
Nova Nokia 3310 ima tri interesantne stvari
test