ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Kompanija Facebook izgubila spor!

Foto: Forbes

Kompanija Facebook je izgubila spor i naloženo joj je da plati odštetu od 110 miliona eura. Spor je  vođen pred evropskom komisijom zbog prikrivanja podataka.

Naime Facebook je kupio aplikaciju WhatsApp, i u trenutku kupovine iz kompanije su tvrdili da neće biti moguće spajanje naloga sa društvene mreže sa aplikacijom.

Međutim u izmenjenim uslovima korišćenja 2016. godine za aplikaciju WhatsApp se korisnici informišu kako mogu da povežu svoj Facebook nalog sa aplikacijom WhatsApp. Kako navodi evropska komisija, kompanija Facebook je 2014. godine tvrdila kako to neće nikada biti moguće, iako su u trenutku kupovine aplikacije WhatsApp znali da postoje tehničke mogućnosti da se povezivanje izvede. Čak su i zaposleni u kompaniji Facebook znali da tako nešto može da se desi u budućnosti.

Da li ste znali da možete pratiti vremensku prognozu preko Facebook-a?

Sporna akcija povezivanja je u sukobu sa evropskom regulativom o spajanju preduzeća koja obavezuje kompanije da pruže tačne informacije. Odšteta od 110 miliona eura je izračunata na osnovu ostvarenog prihoda koje su te dve kompanije ostvarile nakon spajanja, i iznosi 1% od ukupnog prihoda.

Pročitajte kako da lako pronađete izgubljeni telefon

mobilnisvet.rs

Društvene mreže Vesti
Prethodni članak
Novi Apple watch nam možda donosi revoluciju – merenje nivoa šećera u krvi!
Sledeći članak
Lako pronađite izgubljeni telefon
test