ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Novi Apple watch nam možda donosi revoluciju – merenje nivoa šećera u krvi!

Direktor kompanije Apple Tim Cook je viđen kako nosi novi model Apple Watch koji navodno meri nivo šećera u krvi. Ukoliko je ovo zaista tačno, ovaj sat bi mogao da promeni mnoge živote na bolje, kako dijabetičara tako i ljudi koji nemaju problem sa dijabetesom.

Još uvek nema informacije kako će izgledati aparat koji će meriti nivo šećera u krvi, ali za sada deluje da Apple testira uređaj koji će konstantno meriti nivo šećera neinvazivnom metodom. Apple je izdao saopštenje da imaju ceo tim stručnjaka koji se bave novim meračem. Trenutno uređaji koriste male senzore kako bi probili površinski sloj kože.

Apple još uvek nije izdao zvanično saopštenje, ali je direktor Tim Cook govorio o uređaju na univerzitetu u Glazgovu u februaru ove godine. U intervjuima je Tim rekao kako je Apple jako uzbuđen i zainteresovan za zdravstvene usluge koje može pružiti.

Tim Cook je tada izjavio:

Nosio sam merač nivoa šećera nekoliko nedelja. Skinuo sam ga baš pred put. Jako je mučno koristiti igle na sebi nekoliko puta u toku dana kako bi izmerili nivo šećera u krvi.  Postoji velika nada da ako bi imali konstantnu informaciju o nivou šećera u krvi u toku dana tačno bi znali šta od hrane nam izaziva reakciju povećanja šećera pa bi shodno tome mogli da reagujemo izbacivanjem određenih namirnica.

Cook je takođe izjavio da mu je merač dao tačnu informaciju kako njegov nivo šećera reaguje u odnosu na hranu koju unosi, pa je na taj način dobio mogućnost da napravi izmene u ishrani kako bi stabilizovao nivo šećera.

Ukoliko se ova opcija zaista pojavi na novom Apple Watch slobdono možemo reći da će u skorijoj budućnosti pametni satovi sigurno zameniti klasične.

Da li je Apple Watch dostigao svoj vrhunac?

Mobilnisvet.rs

 

Apple Pametni satovi Proizvođači Smart Wear Vesti
Prethodni članak
Android O nam donosi opciju za produžavanje trajanja baterije
Sledeći članak
Kompanija Facebook izgubila spor!
test