ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Koliko različitih modela Alcatel One Touch Pixi 4 postoji?

Kompanija Alcatel je prošla dug put od onog prvog modela davno plasiranog na tržište do danas kada nam je po povoljnoj ceni dostupan veliki broj različitih modela. U okviru linije One Touch, Alcatel je razvio i unapredio seriju Pixi kojoj je u okviru imena dodavan broj u zavisnosti od modela kao i od toga šta sve taj model pruža.

Alcatel One Touch Pixi 4 je jedan model telefona koji dolazi u 4 različite varijante.

Alcatel je ovu seriju telefona učinio prepoznatljivim uz pomoć slogana „Get brighter“ ali i nekim osnovnim karakteristikama kao što su Android 6.0, jačina baterije do 2.580 mAh, zadnja kamera do 8 MP, veličina ekrana od 3.5“, mogućnost da izabere mrežu pa i operativni sistem koji vama odgovaraju ali i jednu od 13 boja pozadinske maske vašeg telefona od zabavnih svetlih nijasni do klasičnih premium boja.

Kako to da jedan telefon ima više različitih varijanti?

Alcatel ovim modelom omogućava korisnicima da izaberu model po svojoj meri u zavisnosti od njihovih potreba. U skladu sa tim iz kompanije kažu da „sve imaju pokriveno“ od ekrana koji dolazi u 4 različite veličine od kompaktnog 3.5“ do impresivnog modela od 7“.

Dimenzije displeja Alcatel One Touch Pixi 4

Da ne bi bilo zabune, Alcatel One Touch Pixi 4 je model telefona koji u zavisnosti od veličine ekrana koju odaberete pored ovog broja u nazivu dobija još jedan (3.5, 4, 6, 7). Pored broja u nazivu ovi telefoni se razlikuju i po određenim specifikacijama počevši od ekrana pa sve do kamere i baterije.

Ekrani na ovim modelima su, kako smo već naveli, od 3.5“ pa preko ekrana od 4“ i 6“ sve do ekrana od 7“ (koji se među korisnicima popularno naziva i „fablet“). Kako se dijagonala ekrana razlikuje od modela do modela tako se razlikuju i dimenzije gde je model (3.5) najmanji a (7) najveći.

Operativni sistem i procesor

Od ostalih karakteristika Pixi 4 modela izdvojili bismo minimalne razlike u operativnom sistemu gde (3.5) model ima Android 5.1 Lollipop a ostala 3 modela Andorid 6.0 Marshmallow. Procesori su kod svakog od ova 4 modela dobri i kvalitetni sa tom razlikom da telefon sa najmanjim ekranom ima najslabiji procesor (ali opet dovoljan i dostojan ovog telefona) dok ostali imaju procesore sa više jezgra koji su samim tim i brži.

Baterija

Isto možemo reći i za bateriju gde je najslabija ona kod telefona sa najmanjim ekranom a najjača kod telefona sa najvećim ekranom. Da ne bude zabune, svaka od baterija je prilagođena svom „domaćinu“ i trajaće dovoljno da vas ne izneveri u važnom trenutku bilo da je u pitanju poruka, poziv ili fotografisanje. Tako kod Alcalel One Tuch Pixi 4 modela jačina baterija iznosi (3.5) 1300 mAh, (4) 1500 mAh i kod (6), (7) modela 2580 mAh.

Memorija

Što se memorije tiče, bilo da je u pitanju radna memorija bilo da je u pitanju memorija za čuvanje vaših podataka i to je prilagođeno modelima. Tako ćete na (3.5) i (4) modelima imati svega 4 GB memorije za čuvanje i 512 RAM memorije ali na modelima (6) i (7) 8 GB memorije i 1 GB RAM memorije. Na bilo kom od ovih modela postoji mogućnost nadogradnje memorije preko microSD kartice od 32 ili 64 GB.

Kamera

Kamera je najslabija na (3.5) modelu i iznosi svega 2 MP dok je najbolja na (6) modelu koji ima zadnju kameru od 8 MP a prednju od 5 MP, gde čak i prednja kamera sadrži blic.

Ono što je zajedničko svim modelima jeste mogućnost za proširenje memorije preko microSD slota, FM radio, QR code skener, mogućnost da telefon prestane da zvoni ako ga okrenete na stranu gde je ekran, opcija za uštedu energije kao i bezbroj mini aplikacija koje su iste za sve modele.

Slični proizvodi u našem online shop-u

 

Alcatel Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Acer Iconia Talk S
Sledeći članak
Kakvo nam novo iskustvo donosi Alcatel Idol 4?
test