ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Koliko je precizan Galaxy S9 u merenju krvnog pritiska?

Proizvođači mobilnih telefona su odavno počeli sa razvojem opcija i aplikacija koje se tiču zdravlja korisnika. Samsung odavno na nekim svojim uređajima ima mogućnost merenja pulsa i tu opciju je usavršio na novim modelima Galaxy S9 i Galaxy S9+. Galaxy S9 uređaji sada mogu da mere i faktor opterećenja srca. Naravno opcija dolazi uz izjavu da je opcija namenjena za opštu proveru zdravlja i u svrhe fitnesa.

HTC predstavio HTC Desire 12 i HTC Desire 12+ telefone

Međutim to nije sve od novih opcija koje poseduje Galaxy S9 uređaj, osim navedenog Galaxy S9 može da meri i krvni pritisak. Samsung je zajedno sa Univerzitetom Kalifornija San Francisko (UCSF) razvio novi optički senzor.

Način na koji optički senozori rade ja da uz pomoć kamere i svetla koje proizvodi LED blic mere krvni pritisak, međutim novi senzor koji je Samsung ugradio u Galaxy S9 uređaje je još precizniji. UCFS je razvio aplikaciju koja se zove My BP Lab koja će pratiti korisnike odnosno njihov krvni pritisak više puta u toku dana nekoliko nedelja. Dobijene podatke USCF će koristiti za povećavanje preciznosti merenja. USCF je aplikacio postavio na Play Store, i aplikaciju jorisnici već mogu preuzeti na svoje uređaje. Sajt phone arena testirao je aplikaciju i uporedio jedobijene rezultate sa rezultatima klasčnog aparata za merenje krvnog pritiska.

Aplikaciju možete preuzeti na linku.

Rezultati dobijeni priliko testiranja su neverovatno precizni. Za korišćenje aplikacije potrebno je da napravite nalog na aplikaciji, popunite tražene podatke među kojima je krvni pritisak izmeren klasičinim uređajem. Nakon toga možete koristiti aplikaciju za merenje. Rezultati dobijeni na Galaxy S9 uređaju odstupaju za manje od 5 jedinica.

Dakle merenja dobijena Galaxy S9 uređajem imaju odstupanja u odnosu na klasičan uređaj za merenje krvnog pritiska i definitivno još uvek Galaxy S9 ne može potpuno da zameni klasične uređaje. Međutim za kontrolna merenja kad niste u stiuaciji da pritisak izmerite klasičnim uređajem Galaxy S9 će sigurno biti odlična pomoć naročito ako vam odstupanje od 5 jedinica nije od velikog značaja.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Huawei priprema uređaj sa 512GB memorije
Sledeći članak
HTC predstavio HTC Desire 12 i HTC Desire 12+ telefone
test