ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Ko je osmislio i dizajnirao iPhone 5?

Itekako je jasno da je odgovor na ovo pitanje kompanija Apple ali je verovatno jasno i to da odgovor ne može biti baš toliko jednostavan. Kako se za kompaniju Apple smatra da je sklona revoluciji sa svakim novim telefonom koji plasira na tržište, tako se za iPhone 5, u trenutku plasiranja među premium telefone, govorilo da je u pitanju najveća stvar koja se dogodila iPhone-u.

Dizajn

Kada se pojavio na tržištu, iz Apple-a su govorili kako je iPhone 5 najlepši uređaj koji su ikada napravili u ovoj kompaniji. Kako su spakovali neverovatnu količinu inovacije i napredne tehnologije u tanak i lagan uređaj sa izvanrednim ekranom od 4“, Retina ekranom (koji vam omogućava veću gustinu piksela na samim tim i kvalitetniju sliku), izuzetno brzim procesorom, brzim Wi-Fi –jem i sve to sa dužim vekom trajanja baterije. Tvrdili su da će korisnici obožavati ovaj model.
iPhone 5 pretrpeo je velike promene u odnosu na svog prethodnika. Promene uključuju i kućište koje je sada na bazi aluminijuma što znači da je ovaj model tanji i lakši. Ali tu je još i bolji procesor, bolji izgled ekrana kao i bolja kamera.

Memorija

U trenutku pojaviljivanja iPhone 5 na tržište, 1 GB RAM memorije je bilo duplo više nego što je sadržao njegov prethodnik iako je to danas relativno malo. Memorija za čuvanje svih vaših podataka kod ovog telefona je fiksna, bez mogućnosti nadogradnje i iznosi 16, 32 ili 64 GB.

Kamera

iPhone 5 ima zadnju kameru od 8 MP ali poboljšane performanse u slučaju fotografisanja u okruženju sa slabim osvetljenjem. Takođe, brže snimanje fotografija je bolje na ovom modelu za čak 40% u odnosu na svoje prethodnike. Jedino se kao mana navodi da se pojavljuju ljubičaste nijanse ukoliko se fotografišete u blizini jakog izvora svetlosti. Prednja kamera je dostupna korisnicima kroz Face time kao i kroz opcije za kameru dok je njena rezolucija 1,2 MP.

Baterija

Telefon u sebi sadrži litijum-jonsku bateriju od 1440 mAh i ona je ugrađena u uređaj tako da korisnik ne može sam da je izvadi i zameni. Trajanje baterije procenjeno je na oko 225 sati u stanju mirovanja i na oko 8 sati aktivnog razgovora.

Koje su karakteristike iPhone 5s?

Operativni sisitem

iPhone 5 dolazi sa iOS 6 operativnim sistemom i telefonu odnosno korisniku omogućava da telefon bude hot spot, da bez problema nalazi slobodne Wi-Fi mreže, i još Bluetooth ali i opciju za USB i takođe obezbeđuje pristup App Store-u kao online distribuciji aplikacija.
iPhone 5 može da reprodukuje muziku, filmove čak i televiziju ili ukoliko vam to više odgovara audio knjige koje možete izabrati u medijskoj biblioteci koja vam je uvek dostupna. Kao i njegov prethodnik, i iPhone 5 ima Siri odnosno mogućnost upravljanja telefonom uz pomoć glasovnih komandi.
Na iPhone 5 imate opciju koja će vam omogućiti da slanje poruka obavljate tako što ćete sadržaj izdiktirati telefonu i on ga sam prebaciti u pisanu formu.

Takođe, pored redovnog slanja poruka ovaj telefon ima iMessage program koji vam omogućava neograničeno, besplatno slanje poruka među drugim iPhone uređajima koji imaju bilo koji noviji tip iOS operativnog sistema.

Na žalost, iPhone 5 se nije dugo zadržao na tržištu. Godinu dana nakon pojavljivanja, kompanija objavljuje da se iPhone 5 više neće proizvoditi već da će ovaj model biti dodatno unapređen i zamenjen drugim modelima nazvanim iPhone 5s i iPhone 5c.
Od ovog modela na dalje iPhone bez sumnje poboljšava i menja kako softver tako i dizajn ali i dodaje različite boje koje možete da izaberete.

Ali ono što dodatno ističe važnost iPhone 5, pored revolucije u svetu iPhone-a koju je pokrenuo, jeste činjenica da je ovo poslednji model telefona koji je nagledan od strane Stiv Džobsa.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Recenzije
Prethodni članak
Koje su prednosti Alcatel One Touch Idol 2 telefona?
Sledeći članak
Ko je osmislio i dizajnirao iPhone 5?
test