ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Koje su prednosti Alcatel One Touch Idol 2 telefona?

Dobar deo korisnika prilikom kupovine mobilnog telefona obraća pažnju na cenu. Tako je kineska kompanija Alcatel, na osnovu ovog kriterijuma, proizvela One Touch Idol 2 – pametan telefon koji je dostupan po pristupačnoj ceni. Ali to nije sve.

Alcatel One Touch Idol 2 dolazi u 2 verzije – običnoj gde je ekran veličine 5“ i Idol 2 Mini verzija gde je ekran veličine 4.5“. Takođe, i jedan i drugi model Idol 2 podržava i Dual SIM što će mnogima koji koriste 2 kartice biti itekako korisna prednost.

I Idol 2 i Idol 2 Mini sadrže Cortex A7 procesore različitih proizvođača ali oba sa po 4 jezgra koja su dovoljno brza za pokretanje aplikacija. Oba modela imaju radnu memoriju od 1 GB dok je prostor za skladište kod Idol 2 modela 16 GB a kod Mini verzije duplo manji i iznosi 8 GB. Ukoliko korisniku to nije dovoljno prostora, memorija se može proširiti putem microSD kartice do 32 GB.

Kada je u pitanju kamera, oba telefona imaju identičnu rezoluciju na zadnjoj kameri koja iznosi 8 MP i oba modela imaju LED blic. Kada je prednja kamera u pitanju, Idol 2 ima kameru od 2 MP dok je na Idol 2 mini kamera VGA formata.

Kako Idol 2 ima veći ekran tako je i baterija jača od one na Idol 2 Mini modelu za 300 mAh i iznosi 2000 mAh, dok kod Mini verzije iznosi 1700 mAh. Tako ćete ako se odlučite za Idol 2 imati bateriju koja će vam trajati oko 10 sati aktivnog razgovora dok ste na 3G mreži. Kod Idol 2 Mini baterija će trajati oko 5 sati aktivnog razgovora dok je takođe na 3G mreži. Trajanje baterije u stanju mirovanja je od 6 do 10 dana. Baterija se ne može izvaditi ni na jednom modelu.

Idol 2 je dobio izgled brušenog aluminijuma sa plastikom sa strane a Idol 2 Mini zapravo ima pravi aluminijum na većem delu sa zadnje strane i na bokovima. Zvučnici su na donjoj strani telefona odnosno na zadnjoj strani u zavisnosti od modela. Zvučnici donose jasan i glasan zvuk na oba modela.

Kada su prvi put predstavljeni i jedan i drugi model Idol 2 u sebi su imali stariju verziju Android operativnog sistema 4.2.2 Jelly Bean u Idol 2 modelu i kod Mini modela nešto noviju verziju istog operativnog sistema 4.3. Postojala je i mogućnost nadogradnje operativnog sistema kod oba modela na Anndroid 4.4 KitKat. Alcatel je unapredio panel za obaveštenja ali i dodao neke aplikacije kao što su SwiftKey tastatura, AdobeReader, Office Suite kao i CloudBackup.

Korisnici Alcatel One Touch Idol 2 modela kažu da je za korišćenje nešto bolja Idol 2 Mini verzija zbog manjeg ekrana pa GA možete koristiti samo jednOM rukOM.

Oba telefona su lepo dizajnirana i kvalitetno izrađena i svakako jako povoljna.

Prilikom kupovine telefona bilo Idol 2 bilo Idol 2 Mini dobijate standardan paket u kom se nalaze punjač, microUSB kabl kao i in-ear slušalice. Boje u kojima su dostupni Idol 2 i Idol 2 Mini su bela, siva, boja čokolade ali i jarko ljubičasta.

Mobilnisvet.rs

Alcatel Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Zašto se odlučiti za Lumia 535?
Sledeći članak
Ko je osmislio i dizajnirao iPhone 5?
test