ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple platio kompaniji Nokia dve milijarde dolara!

U finansijskom izveštaju kompanije Nokia za drugi kvartal pojavio se iznos od 1,7 milijardi eura. Ovaj iznos je prikazan u finansijskim rezultatima ove kompanije. Kompanija Nokia je potvrdila da je ovaj iznos zapravo deo naknade koju će Nokia dobiti od kompanije Apple za korišćenje patenata u bežičnoj tehnologiji.

Kompanija Nokia je takođe zakazala konferenciju za štampu i predpostavlja se da će više detalja biti poznato nakon konferencije.

Kompanije Nokia i XiaoMi potpisale ugovor o saradnji

Nokia je napravila sporazum u maju ove godine sa kompanijom Apple koji se tiče upravo korišćenja patenata. Tada je najavljeno da će Nokia promeniti strukturu optimizacije svog kapitala. Ova izjava se verovatno odnosila na ovu jednokratnu uplatu od 2 milijarde dolara ali i očekivane isplate za korišćenje patenata u budućnosti. Nokia kao jedan od pionira u proizvodnji mobilnih telefona ima zaštićeno zaista dosta patenata koje ostali proizvođači i dalje koriste.

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Apple isplatio kompaniji LG 2,7 milijardi dolara
Sledeći članak
iPod odlazi u istoriju, ostao jedan model!
test