ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple isplatio kompaniji LG 2,7 milijardi dolara

Foto: phonearena.com

Iznos koji je potrošen na proizvodnju OLDE displeja do sada je bio 8,5 milijardi dolara od čeka je 1,7 milijardi pripadalo kompaniji Apple. Međutim taj iznos se sada povećava za 2,7 milijardi dolara koliko je Apple unapred isplatio kompaniji LG za proizvodnju OLED displeja u 2019. godini.

Apple je uplatio novac kompaniji LG kako bi rezervisao kapacitete proizvodnje LG za displeje koji će biti namenjeni Apple uređajima. Trenutno se predpostavlja da će svi uređaji kompanije Apple proizvedeni u 2018. godini imati OLED displeje koje će uglavnom proizvoditi Samsung. Međutim očigledeno je ideja direktora Apple kompanije Tim Coock da razdvoji dobavljače, odnosno da se ne oslanja samo na jednog dobavljača što je trenutno situacija.

Apple kupuje opremu za svoje dobavljače!

Ovim potezom Apple je sebi obezbedio 45000 OLED displeja mesečno. Što se tiče i kompanije LG i kompanije Apple ovo je win-win situacija. LG je sebi obezbedio kapital kako bi ostao u trci, a Apple je obezbedio sebi dva proizvođača displeja i redovno snabdevanje displejima. Definitivno je displej fokus Apple-u koji ne želi ništa da prepusti slučaju. Nakon ove informacije ostaje nejasna samo jedna stvar. Google je planirao da investira skoro milijardu dolara kompaniji LG za proizvodnju upravo OLED displeja. Da li je Google sada ispao iz trke ili će to biti samo dodatna investicija kopmaniji LG ostaje nam da vidimo.

Mobilnisvet.rs

Apple LG Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Da li znate koliko WhatsApp aplikacija ima aktivnih korisnika dnevno?
Sledeći članak
Apple platio kompaniji Nokia dve milijarde dolara!
test