ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple namerno usporava starije modele

Kompanija Apple je predstavila novu funkciju koja će se implementirati na iPhone 6 i starijim modelima. Apple je novom funkcijom obezbedio da se izbegnu iznenadna gašenja uređaja ali i produžavanje trajanja uređaja.

O ovakvom namernom usporavanju uređaja se piše već godinama, međutim ni jedan proizvođač do sada nije javno priznao da se uređaji namerno usporavaju kroz nadogradnje softvera.

Šta možemo da očekujemo od Apple-a naredne godine?

Navodno se uređaji usporavaju zbog slabljenja kapaciteta baterija, a sve u cilju izbegavanja oštećenja na uređajima. Apple je kroz nadogradnju softvera prošle godine aktivirao opciju na modelima iPhone 6, 6S i iPhone SE, dok je na modelu iPhone 7 ova opcija aktivirana u decembarskoj nadogradnji na iOS 11.2. Ova opcija će takođe biti aktivirana i na ovogodišnjim modelima u budućnosti.

Iz kompanije je stiglo obaveštenje da je cilj kompanije da se obezbedi najbolji doživljaj za korisnike.

Kako se dalje navodi, ukoliko baterija nije u mogućnosti da isporuči dovoljno energije procesoru to može dovesti do iznenadnog gašenja uređaja kako bi se zaštitile ostale komponente.

iPhone 5s će imati svoje mesto u muzeju

Naravno da su ove promene primetili i korisnici. Na Reddit-u su korisnici prijavili problem sa brzinom uređaja koji je nestao nakon zamene baterije. Neki korisnici su prijavili i da su primetili usporavanje uređaja odmah nakon izlaska novih modela.

Korisnici Apple iPhone X uređaja su zadovoljni kupovinom

Čak i ako se predpostavi da je Apple usporio uređaje kako bi im produžio životni vek, mislimo da nije dobro da se to radi bez znanja korisnika. Svakako bi bolja opcija bila da se korisnici notifikacijom obaveste da je uređaj prešao u mod sa smanjenom brzinom zbog slabog kapaciteta baterija. U tom slučaju korisnici bi znali da mogu ponovo ubrzati svoj uređaj zamenom baterije. Način na koji je Apple “rešio” problem teško da se može nazvati opcijom.

I samo nekoliko dana od objave o usporavanju uređaja krenule su i prve tužbe. Naime Stefan Bogdanovich i Dakota Speas, oboje iz Los Anđelesa podneli su tužbu sudu protiv kompanije Apple. Naime u tužbi se navodi da kompanija Apple nije na propisan način obavestila korisnike o promenama na uređajima. Navodno je advokatska firma koja zastupa ova dva klijenta u potrazi za korisnicima modela koji su stariji od iPhone 8 i iPhone X kako bi se priključili parnici.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Pojavio se Galaxy S9 u Kini
Sledeći članak
iPhone 5s će imati svoje mesto u muzeju
test