ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple kupuje opremu za svoje dobavljače!

Apple možda nije direktno povezan sa svojim dobavljačima ali se već dešavalo da dobavljačima nabavlja opremu koja nije ni malo jeftina. Već smo imali situaciju kada je Apple dobavljačima nabavljao opremu za poliranje stakla, pa je nakon toga investirao 1,68 milijardi dolara u japanske kompanije koje se bave proizvodnjom displeja a sada je Apple opet u situaciji da mora da finansira alat koji se koristi za proizvodnju štampanih ploča koje su potrebne za OLED displeje namenjen iPhone 8 uređajima.

Kao što se već pisalo kompanija Samsung je poručio 70 miliona ploča od svoja dva dobavljača, a kompanija Apple je obezbedila i trećeg dobavljača sa Tajvana. Međutim došlo je do problema u ispunjavanju kvaliteta koji zahteva kompanija Appple pa je treći dobavljač ispao iz trke.

Nakon što je Tajvanski dobavljač ostao bez posla, kompanija Apple je poručila opremu za dve Korejske firme kako bi se povećao kapacitet i kako ne bi došlo do kašnjenja u proizvodnji. Korejske firme će od kompanije Apple dobiti mašine koje vrede desetine miliona dolara samo kako bi kompanija Apple na vreme dobila neophodan broj ploča.

iPhone 8 da li je ovo izgled novog Apple telefona? (FOTO)

Nakon svega, OLED displej za iPhone 8 uređaj će na kraju koštati oko 70$ po komadu što je skoro pa duplo skuplje u odnosu na displej koji se nalayi na iPhone 7 uređaju. Upravo je ovaj problem možda uzrok što će početna cena iPhone 8 uređaja biti preko 1000$, a navodi se da će možda ovo takođe biti uzrok u nedovoljnoj količini uređaja na tržištu u prvih par nedelja prodaje.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Uporedni test brzine HTC 11 U i Samsung Galaxy S8+
Sledeći članak
Samsung je možda upravo prikazao novi Galaxy Note 8 uređaj!
test