ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple dobio spor protiv XiaoMi

Da pravda nije nedostižna dokazao je Evropski sud koji je podržao tužbu koju je podneo Apple protiv kompanije XiaoMi. Tužba se odnosi na proizvod kompanije XiaoMi koji nosi naziv Mi Pad. Apple naravno nije mogao da učini ništa na teritoriji Kine gde se tablet prodaje još d 2014. godine, iako je očigledna sličnost u nazivu proizvoda kao i u samom dizajnu uređaja. Međutim Evropa je nešto poptpuno drugo u odnosu na Kinu gde se ovakve tužbe zagube u birokratskoj mašini.

Google može biti primoran da plati naknadu za više od 5 miliona Britanaca!

Mišljenje Evropskog suda je:

“Razlika između dva naziva uređaja koja je napravljena samo dodavanjem jednog slova “m” na početku “Mi Pad” nije dovoljna kako bi se nazivi uređaji razlikovali kako vizuelno tako i fonetski.”

Dakle XiaoMi ne može da očekuje da će mu biti dozvoljena prodaja tableta na Evropskom tržištu ukoliko ne promeni naziv uređaja.

Xiaomi je već isporučio više od 70 miliona telefona

Naravno, tržište tableta nije isto kao 2014. godine pa je ova pobeda više moralna satisfakcija za Apple, ali i upoyorenje za kompaniju XiaoMi da u narednom periodu povede računa kod dizjaniranja zaštitnog znaka ukoliko planira da svoje uređaje prodaje na teritoriji EU ili SAD.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti Xiaomi
Prethodni članak
Galaxy A5 (2016) – prvi Samsung telefon koji dobija decembarsko ažuriranje
Sledeći članak
Samsung počinje sa proizvodnjom memorija od 512GB!
test