ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Apple beleži pad u prodaji

Apple je prikazao pad u prodaji za poslednji kvartal, zaključno sa septembrom, rezultati su daleko od idealnih i beleži se pad od 9% u odnosu na prethodnu godinu. Iako je zabeležen pad, Apple je i dalje jako profitabilna kompanija sa prihodom od 49,9 milijardi dolara u poseldnja tri meseca.

Pad prodaje je zabeležen kod svih ključnih proizvoda, broj isporučenih uređaja u trećem kvartalu je:

  • iPhone – 45,5 miliona
  • iPad – 9,3 miliona
  • Mac – 4,9 miliona

U odnosu na na treći kvartal 2015 godine, iPhone je zabeležio pad od 5,2%, iPad ima pad od 6%, i Mac beleži pad od 14%. Poslednja stavka je poseban šok, ali je to rezultat što Apple nije u skorije vreme osvežio ponudu Mac računara.

Takođe treba napomenuti da se iPhone od nedavno nalazi u prodaji, tako da je očekivan skok u tom segmentu u sledećem kvartalu. Mada pitanje je da li će prodaja iPhone 7 moći da nadoknadi pad koji je zabeležen u trećem kvartalu, ukoliko se to ne desi, moglo bi da dođe do istorijskog trenutka za Apple kompaniju i da se prekine niz koji traje još od 2001 godine od kada Apple imam konstantan rast prihoda.

Da napomenemo još jednom, daleko od toga da se Apple nalazi u finansijksoj krizi, Apple se samo bogati malo sporije nego ranije.

Takođe, pad u prodaji od 21% je zabeležio i  Apple sat, ali treba napomenuti da je najavljen nov sat druge generacije. Izbacivanje novog sata na tržište moglo bi značajno da pomogne rastu prihoda u sledećem kavrtalu.

Takođe, na kraju treba napomenuti da Apple usluge beleže konstantan rast u prihodima, pa su tako usluge iTunes Store i Apple music zabeležile rast od 23,5% i donele su prihod od 6,3 milijarde $.

Možda je uzrok opadanju prihoda i taj što se svakoga dana konkurencija pojačava pa se kolač sada deli na mnogo više delova nego ranijih godina.

Apple iOS Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Messenger za slabije telefone – stigao je!
Sledeći članak
Preuzmite novi Viber: Brže slanje slika, novi meni
test