ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Adidas predstavio pametnu fudbalsku loptu za Svetsko prvenstvo 2018.

Na Svetskom prvestvu u fudbalu, koje će se održati 2018. godine u Rusiji, koristiće se nova pametna lopta. Naime, Adidas Soccer je 9. novembra predstavio Telstar 18 loptu koja je dizajnirana prema originalnom Telstar modelu koji je korišćen na prvenstvu održanom 1970. godine u Meksiku- Tada su se na lopti prvi put pojavile crne tačke kako bi bila vidljivija na crno-belim televizorima.

Kada je novi model u pitanju, radi se o “najpametnijoj” lopti do sada, sa ugrađenim NFC čipom. Čip omogućava interakciju sa loptom, a preko pametnih telefona, pri čemu korisnici dobijaju pristup ekskluzivnom sadržaju i personalizovanim informacijama. Roland Rommler iz komapanije Adidas, rekao je da je ovo prvi put da u nekoj lopti postoji NFC čip koji dozvoljava interakciju sa loptom, te dodao da će ova tehnologija obeležiti sledeće Svetsko prvenstvo.

Loptu su u Moskvi predstavile neke od najvećih fudbalskih zvezda, a testirali su je timovi poput Manchester United-a, Real Madrid-a, Colombia-e, te mnogih drugih.

Izvor pcpress

Vesti
Prethodni članak
Galaxy S9 će imati nove AKG slušalice
Sledeći članak
Wallflower priključak- upozoriće vas da niste isključili šporet!
test