ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

10 inovacija kod modela Apple iPhone X

Prvi model iPhone kompanije Apple koji se pojavio pre deset godina je postavio standarde koje su kasnije pratili svi proizvođači. Od tada pa sve do danas kompanija Apple na svojim modelima uvodi novine i upravo se iz tog razloga iPhone i dalje nalazi među najboljim uređajima na tržištu. Ovogodišnji model iPhone X poseduje 10 inovacija koje ga čine vrhunskim uređajem.

Face ID – prepoznavanje lica

Mnogi proizvođači imaju opciju otključavanja telefona prepoznavanjem lica, međutim prvi uređaj koji ima prepoznavanje lica u tri dimenzije je upravo iPhone X. Osim što skenira lice korisnika u tri dimenzije, iPhone X ima sposobnost da prati promene na licu pa će uređaj prepoznati korisnika čak iako je pustio bradu, zaboravio da skine naočare ili nosi kapu na glavi. Tako navode iz kompanije Apple, ostaje nam da sačekamo da se uređaj nađe u prodaji i da vidimo iskustva korisnika.

TrueTone displej

Tehnologija nazvana TrueTone se prvi put pojavila na Apple iPad uređaju. TrueTone je zapravo tehnologija koja omogućava uređaja da na osnovnu ambijentalnog osvetljenja u kome se nalazite prilagođava boje displeja kao i osvetljenje displeja kako bi prikazana slika na displeju bila što realnija. Ovu opciju pored iPhone X modela poseduje i iPhone 8 model.

Snimanje videa u 4K kvalitetu sa 60 frejmova u sekundi

Svi znamo da je snimanje videa u 4K kvalitetu odavno pristuno na mobilnim telefonima, međutim prvi uređaj koji je ovu opciju doveo do savršenstva je upravo iPhone X. Dužina snimka koji može da se napravi nije vremnski ograničena, a stabilizacija slike tokom snimanje videa je zaista odlična. Osim toga iPhone X je prvi uređaj koji ima mogućnost snimanja videa u 4K kvalitetu sa 60 frejmova po seknudi.

Pogledajte kako izgleda video snimljen iPhone x modelom.

“Slow-motion” sa 240 frejmova po sekundi kvaliteta 1080p

Ukoliko ste ljubitelj “slow-motion” snimaka sada ćete imati mogućnost da snimate u ovoj tehnici video snimke kvaliteta 1080p i to sa 240 frejmova u sekundi.

Parodija na novi iPhone X (VIDEO)

Podešavanje osvetljenja prilikom slikanja portreta

Nakon prošlogodišnjeg Portret moda slikanja ove godine Apple na svom iPhone X modelu uvodi opciju “Portrait Lighting” koja omogućava podešavanja osvetljenja tokom slikanja portreta. Podešavanje osvetljenja je jedan od ključnih elemenata za fotografisanje dobrih fotografija.

“Animoji”

Prvi uređaj koji ima mogućnost animiranja emotikona na osnovu ekspresije lica korisnika. Viđali smo već aplikacije koje rade slične stvari, međutim Apple je otišao korak dalje, pa tako u ovu svrhu iPhone X skenira pomeranje 50 mišića lica i prenosi ih direktno na animirane emotikone. Opcija za koju se ne može reći da je vrhunac razvoja tehnologije ali će sigurno korisnicima doneti dosta zabave.

Samsung Galaxy S9 dolazi u januaru?

Prednja kamera sa TrueDepth opcijom

Prvi put je moguće slikati odlične selfije sa prednjom kamerom. TrueDepth radi uz pomoć kamereod 7MP koja se nalazi sa prednje strane uređaja ali koristi i senzor koji se inače koristi kod FaceID opcije. Upravo drugi senzor omogućava da uređaj odvoji korisnika od okoline. Odvajanje korisnika od same okoline omogućava da kod fotografisanja pozadina zamuti kako bi lice došlo do izražaja..

Quad-LED True Tone blic sa sporom sinhronizacijom

Svi znamo da je Quad-LED sa True Tone imao iPhone 7 uređaj, međutim novost je slow sync. Slow sync dolazi kod izražaja kod fotografisanja u uslovima kad je ambijentalno osvetljenje slabo. U uslovima slabijeg osvetljenja blenda se sporije zatvara a za to vreme blic daje osvetljenje u vidu kratkog pulsiranja.

Prvi “neural engine” čipset

Novi čipset koji poseduje iPhone X nosi oznaku A11 a u sebi poseduje i “neural engine”. Ovaj deo čipseta zadužen je za procese prepoznavanje lica kao i za procese veštačke inteligencije. Nešto slično je najavila i kompanija Huawei međutim očigledno da ih je Apple prestigao u tom cilju jer će “neural engine” posedovati kako iPhone X tako i modeli iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Samsung najavio prvi smartphone sa ekranom koji se savija!

Prvi uređaj koji nema donju ivicu oko displeja

Svi uređaji do sada koji su se pojavili a koji imaju “edge to edge” displeje zapravo imaju donju ivicu. Čak i Xiaomi koji je postavio ovaj standard na svom novom uređaju ima donju ivicu. Treba napomenuti da Xiomi u svom modelu u donjoj ivici ima postavljenu prednju kameru pa otud i potreba za ivicom. Apple se odlučio da prednju kameru kao i zvučnik za razgov ostavi u gornjem delu ekrana i iskreno govoreći možda je iPhone X prvi uređaj bez donje ivice XiaoMi MIX 2 izgleda elegantnije.

Mobilnisvet.rs

 

Vesti
Prethodni članak
Zakazano predstavljanje za Huawei G10
Sledeći članak
Parodija na novi iPhone X (VIDEO)
test