ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Windows phone platforma odlazi u istoriju!

Windows phone 8.1 verzija je ugašena a sada nakon nekoliko tvitova koje je napisao Joe Belfiore je poznato da će i Windows 10 uskoro biti poslat u penziju. Direktor Microsoft-a koji je odgovoran za operativni sistem Windows mobile je u tvitu napisao da će Microsoft pružati podršku za Windows 10 u vidu ispravljanja grešaka i rešavanja bezbednosnih problema ali da se neće raditi na razvoju novih opcija ni hardvera.

Još jednim tvitom Joe Belfiore je razjasnio odluku. U drugom tvitu Joe je napisao da Microsoft nikada nije bio podržan od strane developera iako je Microsoft pokušao da ih motiviše kako novcem tako i razvijanjem alata međutim mali broj korisnika uređaja koji rade na Windows phone platformi je doveo do toga da Microsoft nije mogao da pronađe kompanije koje bi investirale u dalji razvoj platforme.

Bill Gates počeo da koristi Android telefon! (VIDEO)

Nakon svih problema sa kojima se Microsoft suočavao odlučeno je da se prestane sa razvojem Mobile phone platforme i da se fokus stavi na usavršanje povezivanja pametnih telefona sa računarima. Edge pretraživač je još jedan projekat koji traži svoj put ka Android i iOS platformama.

Nakon ove odluke sada su u igri zvanično samo Android i iOS. Ova odluka neće značajno uticati na jačanje jedne od ove dve platforme jer je početkom godine ukupan broj Windows phone korisnika bio manji od jednog procenta.

Mobilnisvet.rs

Aplikacije Vesti Windows Phone
Prethodni članak
OnePlus prikuplja podatke o korisnicima bez njihovog znanja
Sledeći članak
Samsung Galaxy Note 9 – senzor otiska prsta ispod displeja
test