ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

WhatsApp ograničio prosleđivanje poruka

Sa ograničavanjem broja kontakata kojima može da se prosledi određena poruka počelo se nakon incidenata u Indiji. WhatsApp je odlučio da ograničenje važi za ceo svet da bi se sprečilo širenje lažnih vesti i glasina koje često imaju ozbiljne posledice.

Ograničenje od pet prosleđivanja trebalo bi da zaštiti korisnike i uspori širenje dezinformacija, koje su samo u Indiji uzrokovale nekoliko incidenata sa fatalnim ishodima. Korisnici su pre ove odluke jednu poruku mogli da proslede na 20 različitih brojeva ili grupa, ali to ograničenje nije donelo željene rezultate, najviše zbog toga što se WhatsApp u zemljama u razvoju koristi kao socijalna platforma u okviru koje se formiraju grupe od po nekoliko stotina korisnika.

Spajaju se Instagram, Whatsapp i Facebook Messenger

WhatsApp se već neko vreme bori protiv lažnih vesti na platformi, s obzirom da nedostatak digitalne pismenosti čini da se dobijene informacije ne preispituju, odnosno da se laži tumače kao istina, a to samo zbog toga što su se pojavile na internetu.

Više o borbi pritiv lažnih vesti pročitajte OVDE

Mobilnisvet.rs/CNBC

Aplikacije Vesti
Prethodni članak
Samsung Galaxy A20e SM-A202F specifikacije
Sledeći članak
Google Hangouts – aplikacija koja se u oktobru gasi
test