ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Srpski đaci na najvećem Sajmu mobilne telefonije

Pobednici šestog mts app konkursa posetili su najveći Sajam mobilne telefonije u Barseloni, Mobile World Congress 2017, gde su se upoznali sa novim trendovima u ovoj izuzetno dinamičnoj oblasti. Beograđani, Matija, Lazar i Luka, učenici Računarske gimnazije u Beogradu, i gosti Telekoma Srbija na ovom putovanju, nisu skrivali oduševljenje tokom posete, sa osmehom prateći premijere i prezentacije novih uređaja.

„Lazar, Matija i Luka su članovi tima Računarske gimnazije, koji je pobedio na 6. mts app konkursu za izradu aplikacija za mobilne uređaje. Zbog toga su ovde u Barseloni,  u poseti Svetskom kongresu mobilne telefonije. Zahvaljujući Telekomu Srbija, do sada je 20 učenika, pobednika mts app konkursa, imalo priliku da poseti MWC  i da se uveri zbog čega je to najprestižnija manifestacija u svetu mobilnih komunikacija“, rekla je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Evropsko CSR priznanje

Da je mts app konkurs prava stvar za našu decu i njihovu bolju (IT) budućnost, i da je mts app konkurs prepoznat kao kvalitetan i koristan program dokazuje i priznanje CSR Europe, kojim je mts app konkurs uvršten u posebnu selekciju CSR Europe organizacije i predstavlja podsticaj razvoju preduzetničkog duha među mladima. Na ovaj način društveno odgovorno poslovanje Telekoma Srbija prepoznato je i podržano i van granica naše zemlje.

Matija, Lazar i Luka posetili su prvo halu osam u kojoj su mogli da isprobaju najnovije aplikacije poznatih i novih timova širom sveta, a najviše su se zadržali u najvećoj hali, na štandovima proizvođača telefona, među kojima im se (rekli bismo) najviše dopao Huawei P10 i to u novim bojama – plavoj i zelenoj. Pošto su uvideli da im se dopada to što Huawei i Honor predstavljaju na MWC-u, kineska kompanija odlučila je da im omogući jednočasovni obilazak štanda, prezentaciju novih uređaja, servisa i rešenja, ali i ekskluzivan pristup posebnom paviljonu Huawei-ja, koji je uživo prikazivao mrežna i telekomunikaciona rešenja i prikazao im platformu All IP, koja će uskoro biti u upotrebi u Srbiji, čija je implementacija u toku za fiksnu telefoniju Telekoma Srbija.

Ipak, nisu želeli da izdvoje nikog posebno, jer su im se, kako su rekli, dopali svi telefoni i tableti koje su proizvođači najavili na MWC-u 2017. „Putovanje koje smo osvojili znači mnogo za nas,  jer smo se, pored toga što smo posetiti Barselonu, na Svetskom kongresu mobilne telefonije upoznali sa najnovijim trendovima u mobilnoj industriji. To će nam pomoći u razumevanju današnjeg mobilnog tržišta i razvoja mobilnih aplikacija u budućnosti“, rekao je Lazar Premović, član pobedničkog tima Računarske gimnazije iz Beograda.

Pobednička aplikacija „WalkieTalkie“ omogućava korisnicima da preko LAN mreže ili mobilnoghotspot-a, koriste mobilni telefon kao voki-toki, u situacijama i na mestima gde telefon nije moguće koristiti na uobičajeni način.

Proglašen je najbolji telefon za prošlu godinu! Da li možete da pogodite koji modeli su bili nominovani i ko je pobednik?

Na mts app konkursu, koji je ove godine bio otvoren za aplikacije u Android-u i iOS-u, učestvovalo je 12 škola u Srbiji koje rade prema specijalnom školskom programu za matematičke i računarske gimnazije. O dosadašnjem uspehu mts app konkursa govore podaci da je od 2011. do sada 1.700 učenika upoznato sa idejom konkursa, 86 timova je prezentovalo 90 aplikacija, od kojih su najbolje postavljene na Google Play.

Vesti sa Monda

MTS Operateri Vesti
Prethodni članak
Telefon više nećemo otključavati otiskom prsta i šifrom, već OKOM. Evo i kako
Sledeći članak
Ovo vredi imati: Sklopiva tastatura