ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Samsung Galaxy S8 ipak dolazi bez Bixby asistenta

Foto: CNET

Jedna od ključnih opcija na novom Galaxy S8 uređaju Bixby Voice izgleda neće biti aktivan na telefonima koji će se pojaviti na US tržištu kada krene prodaja 21. aprila.

Glavne opcije Bixby kao što su Vision, Home i Reminder biće aktivne u trenutku kad se počne sa prodajom uređaja. Međutim Bixby Voice će biti aktivan na US tržištu tek krajem proleća.

Bixby je Samsungov asistent koji se priključuje digitalnim asistenima, koji su već na tržištu, Siri kompanije Apple, Alexa kompanije Amazon, Google Assistent i Kortana kompanije Microsoft. Kao što vidite svi svetski giganti u svetu tehnike ulažu svoja sredstva u digitalne asistente jer se predviđa da će to biti osnovni način upravljanja našim uređajima.

Bixby je na predstavljanju bio jedna od glavnih osobina na koju je stavljen akcenat na predstavljanju pored novog dizajna koji podrazumeva tanji okvir displeja i izbačen home taster. Kakah je odnos Samsunga prema Bixby asistentu pokazuje i to da je Samsung dodelio fizičko dugme za pokretanje aisistenta.

Nije poznato kako će izostajanje Bixby asistenta na samom početku uticati na prodaju, jer ipak kupci još uvek akcenat stavljaju na kapacitet baterije i kvalitet kamere. Samsung Galaxy S8 je u pretprodaji prebacio sve dosadašnje rekorde pa se pretpostavlja da nedostatak Bixby Asistenta neće značajno uticati.

Ipak je trka sa digialnim asistentima još uvek u ranoj fazi pa Samsung i dalje ima vremena da se priključi. Osim toga Samsung planira da ubaci svog asistenta u različite uređaje koje proizvodi od friždera do veš mašina.

Takođe Samsung ima malo drugačiji pristup od ostalih proizvođača. Samsung misli da bi umesto da asistent odgovori na pitanje “Kakvo će vreme biti danas?” trebalo da bude u mogućnosti da ispuni zahtev tipa: “Pronađi fotografiju porodice. Pošalji tu fotografiju Nikoli.”

S obzirom da Galaxy S8 ima fizički taster koji će pokretati Bixby još uvek nije jasno čemu će služiti taster do aktiviranja asistenta.

Do kraja marta Bixby je još uvek bio u beta fazi, a Samsung je izdao saopštenje da će raditi na razvoju do početka prodaje uređaja pa čak i nakon početak prodaje. Samsung je izdao saopštenje da Bixby možda uopšte neće doći sa prvom verzijom softvera već da će se pojaviti kasnije kroz neko od ažuriranja.

Kompanija Samsung već priprema novi Galaxy S9 telefon

Mobilnisvet.rs

Android Aplikacije Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Samsung insistira na potpisivanju NDA pre zamene uređaja
Sledeći članak
Kompanija Samsung već priprema novi Galaxy S9 telefon
test