ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Qualcomm smanjuje troškove otpuštanjem radnika

Neimenovani izvori navode da se kompanija Qualcomm sprema na smanjivanje troškova koje će sprovesti otpuštanjem radnika. Otpuštanjem radnika Qualcomm  planira da uštedi oko milijardu dolara godišnje.

Kao razlog se navodi skorađnja parnica koju je Qualcomm vodio protiv Broadcom, i navodno je ta parnica ostavila finansijske posledice na kompaniju Qualcomm iako Broadcom nije preuzeo vlasništvo nad kompanijom.

Izvori takođe navode da su se u kompaniji Qualcomm prvo razmatrala rešenja koja ne uključuju otpuštanje radnike, međutim očigledno da rešenje nije pronađeno. Za sada nije poznato koliko će radnika biti otpušteno, ali ako se uzme u obzir informacija da će Qualcomm morati da podnese zahtev kalifornijskim vlastima kao to da se otpuštanjem planira ušteda od milijardu dolara godišnje očigledno se radi o većem broju radnika koji će ostati bez posla.

Nije prošlo ni nedelju dana kako smo pisali o problemima u kojima se našao ZTE nakon odluke SAD-a o zabrani izvoza hardvera i softvera ovoj kompaniji,

ceo tekst možete pročitaii na linku

ZTE u nezavidnom položaju nakon odluke SAD

a iz SAD-a stižu informacije o problemima u kompaniji Qualcomm. Da podsetimo još jednom SAD je zabranio izvoz hardvera i softvera Američkim kompanijama kompaniji ZTE i na taj način doveli ZTE u vrlo nezgodan položaj. Međutim kao što smo već naveli u tekstu, neće samo ZTE biti u problemu. Qualcomm će zbog ove odluke SAD-a gubiti godišnje više od 500 miliona dolara prihoda pa se postavlja pitanje da li su možda otpuštanja iznuđena odlukom SAD-a.

Mobilnisvet.rs

Vesti
Prethodni članak
Kad ukrstite telefon i akumulator
Sledeći članak
Najpopularniji Android i dalje Nougat
test