ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Pročitajte o prvom pametnom Nokia telefonu HMD kompanije

Nokia 6 je prvi od najavljenih pametnih telefona sa prepoznatljivim Nokia logom od kako je kompanija HMD otkupila prava na pravljenje tih telefona. Bilo je mnogo nagađanja o tome kakvim telefonima bi Nokia trebalo da se vrati na vrh svetskog tržišta mobilnih telefona.

Snapdragon 430 je prosecor koji pokreće Nokiu 6, a ima i 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije, koja se uz pomoć microSD memorijske kartice može nadograditi.

U sklopu Nokie 6 su i dve kamere od po 16MP I 8MP, a dijagonala ekrana je 5.5 inča sa Full HD rezolucijom. Ako se prisetimo, znamo da su Nokia Lumia telefoni imali Windows operativne sisteme koji je Nokia počela da koristi nakon prestanka korišćenja Simbian sistema.

Sada kada su u pitanju operativni sistemi, HMD nije želeo da rizikuje te je ugrađena najnovija verzija Androida 7.0 Nougat. Nokia 6 košta oko 245 dolara i sa tom cenom se nalazi u srednjem cenovnom rangu. Kako je Nokia 6 telefon srednjeg ranga i neće zadiviti svojim specijalnim mogućnostima, a  takođe se može naći samo na kineskom tržištu, deluje da plan HMD kompanije o vraćanju stare slave Nokia brendu i nije preterano ambiciozan. Za sada se izgleda računa na najširi krug korisnika i dobar odnos cene i kvaliteta.

Zašto se odlučiti za Lumia 535?

Još uvek se ne zna kada će se HMD pohvaliti Nokia telefonom iz gornjeg cenovnog ranga, pošto se nagađa da će i sledeći telefoni biti iz srednje klase. Sačekaćemo i to da bismo se uverili da li se Nokia vraća na velika vrata.

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Uskoro očekujemo Huawei P10 i P10 Plus! Da li znate njihove cene?
Sledeći članak
Novi WhatsApp otkriva lokaciju korisnika
test