ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Predstavljen Samsung Galaxy Note 8 (VIDEO)

Samsung Galaxy Note 8 je sigurno jedan od modela koji smo nestrpljivo čekali. Razloga je više, osim što će po karakteristikama biti sigurno jedan od najboljih uređaja na tržištu, drugi i možda još veći razlog je situacija koju je Samsung imao sa prošlogodišnjim modelom. Svi znamo da je Samsung Galaxy Note 7 povučen iz prodaje zbog problema sa baterijom, upravo to povlačenje je napravilo rupu na tržištu u prošloj godini. Poslednji Note uređaj koji su korisnici mogli zvanično da kupe je Note 4 (Samsung Galaxy Note 5 nije zvanično uvožen za evropsko tržište). Kada se sve uzme u obzir sigurni smo da ima dosta ljubitelja Galaxy Note serije, koji su ga kao i mi sa nestrpljenjem iščekivali.

Dizajn Galaxy Note 8

U suštini Galaxy Note 8 je kombinacija ovogodišnjeg Galaxy S8 i prošlogodišnjeg Note 7 uređaja. Sa modelom Galaxy S8 deli dosta toga. Na prvi pogled displej je skoro identičan. Ali ipak Note 8 ima malo oštrije ivice u odnosu na Galaxy S8.

Po dimenzija je Note 8 za nijansu veći od Galaxy S8+ uređaja.

Dakle Note 8 poseduje bezel-less ekran sličan ekranu koji ima S serija, pa je samim tim to uticalo da Note 8 nema fizički “Home” taster. Na zadnjoj strani uređaja je malo više izmena. Prva izmena tiče se senzora za otisak prsta, koji i dalje ima čudan polažaj, ali je ipak položaj malo bolji nego kod S8 modela. Senzor je malo više udaljen od sočiva kamere. Druga velika stvar na zadnjoj strani uređaja je glavna kamera. Galaxy Note 8 uređaj predstavlja prvi Samsungov uređaj koji poseduje dualnu kameru. Dakle Samsung je uspeo da u jednom modelu isprati sve trendove iz ove godine, bezel-less ekran i dualna kamera.

Samsung Galaxy Note 8 na AnTuTu testu!

Displej

Displej je kao što smo već rekli po dizajnu jako sličan displeju sa Galaxy S8 uređaja. Što se tiče karakteristika samog ekrana u pitanju je AMOLED dijagonale 6,3 inča sa rezolucijom 1440 x 2960 piksela. Odnos strana ekrana je 18,5:9. Kao i kod Galaxy S8 uređaja i Note 8 ekran je osetljiv na jačinu dodira, što znači da ukoliko malo jače pritisnete sredinu donje ivice ekrana pojaviće se “Home” dugme iako je na ekranu aktivna neka aplikacija.

Kamera

Kao što smo već rekli, Galaxy Note 8 je prvi Samsung telefon sa dualnom kamerom. Sa prednje strane Note 8 takođe poseduje dve kamere, jednu kameru za fotografisanje i snimanje videa i drugu koja se koristi samo za skenrianje irisa oka.

Da li će iPhone 9 biti najbolji Samsungov telefon?

Dualna kamera opremljena je sa dva senzora od po 12MP, od kojih je jedan senzor ima f/1.7 sočivo, dok drugi senzor ima sočivo f/2.4 koje omogućava 2X optički zum. Oba senzora su opremljena sa optičkom stabilizacijom slike što ga čini prvim uređajem na tržištu koji poseduje ovu opciju na oba senzora dualne kamere. Opciju Dual pixel fokus poseduje samo glavni senzor.

Uređaj poseduje i opciju Live fokus koja omogućava korisniku da odredi koliki će biti “Blure” efekat na slici.

Osim toga korisnik može koristiti i Dual Capture mode, pa će telefon napraviti dve fotografije jednu bez uveličavanja i drugu gde će koristiti optičko uveličavanje.

Što se tiče kamere sa prednje strane uređaja, Galaxy Note 8 nam ne donosi neke novine. U pitanju je standardna kamera od 8MP koja ima opciju auto fokusa i poslužiće vam da napravite fotografije u većini situacija.

Hardware

Što se tiče samog čipseta nema promena u odnosu na Galaxy S8, dakle za tržište US korišćen je Snapdragon 835 dok je za ostala tržišta namenjen Exynos 8895 čipset. Memorija namenjena čuvanju podataka je takođe ista kao kod S8 modela, odnosno 64GB. Navodi se da će postojatio i verzije sa 128GB i 256GB memorije.

Ono što se razlikuje od S8 modela je RAM memorija, pa tako Note 8 poseduje 6GB RAM-a.

Emperor verzija Samsung Galaxy Note 8 modela sa 256GB memorije

Baterija je kapaciteta 3300mAh, dakle kapacitet je manji nego kod S8+ modela. Ova odluka je doneta verovatno zbog problema koji je imao Galaxy Note 7 model, pa je ovog puta Samsung odlučio da malo smanji kapacitet baterije.

S Pen

S Pen je jedna od karakteristika koja odvaja Note seriju od S serije. Olovka koja dolazi sa Note 8 uređajem je ista kao kod Note 7 modela. Opcije koje omogućava S Pen su pravljenje podsetnika, crtanje po displeju dok je uređaj zaključan, uveličavanje delova ekrana pa čak i za prevođenje teksta koji čitate na uređaju.

Nov dodatak je Live Message, opcija koja omogućava korisnicima da nacrtaju ili napišu poruku koja će biti poslata kao animacija u GIF formatu.

Cena i početak prodaje

Rezervacija uređaja je počela dok je početak isporuke zakazan za 15. septembar. Samsung je za sada samo potvrdio boje koje će biti dostupne pa će tako Orchid Grey varijanta biti dostupna samo na tržištu US, dok će ostale varijante Midnight Black, Maple Gold i Deepsea Blue moći da se nađu na ostalim tržištima. Sigurni smo da će vremenom Samsung da iznenadi svoje korisnike dodavanjem nekih novih boja.

Cena je ono što verovatno zanima većinu potencijalnih kupaca. Minimalna cena po kojoj će uređaj moći da se kupi u Americi je 930$ a predpostavlja se da će cena biti i viša na ostalim tržištima. Kad se sumiraju svi utisci, uskoro na tržištu će se pojaviti vrhunski dizajniran uređaj sa jakim karakteristikima i još jačom cenom.

Pogledajte i video gde su prikazane samo neke od opcija koje poseduje Galaxy Note 8 uređaj.

Mobilnisvet.rs

 

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
YouTube konačno aktivirao najtraženiju opciju
Sledeći članak
Nakon SAD i Južne Koreje Bixby stigao u Srbiju
test